spot_img
-1.5 C
Târgu Jiu
joi, noiembrie 30, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesCampania de strângere de fonduri încheiată cu succes pentru echipa de robotică...

  Campania de strângere de fonduri încheiată cu succes pentru echipa de robotică „Technogods“

  Echipa de robotică „Technogods“ de la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu“ din Târgu Jiu a reușit să strângă suma de aproximativ 8.500 de lei în urma unei campanii online de strângere de fonduri. Banii vor fi folosiți pentru achiziționarea de piese în vederea construirii unui robot performant cu care liceenii din Târgu Jiu se vor bate la concursul național care va avea loc la București.

  „Avem nevoie de ajutorul tău pentru a achiziționa piese (din SUA, pentru că numai de acolo le putem lua) pentru a termina robotul la care lucrăm pentru concursul de la București. Pe lângă asta, avem nevoie de bani pentru cazare și pentru transport. De aceea am estimat ca suma necesara ar fi undeva in jurul la 5400 lei.

  Anul trecut, echipa noastră de robotică, formată din elevi din clasa a 9-a până în clasa a 12-a, a reușit cea mai bună performanță a unei echipe europene, la etapa finală a concursului de la Detroit SUA, dar până a ajunge acolo a fost nevoie de foarte mult efort atât din partea mentorilor, cât și din partea elevilor. (…) Sezonul al treilea, a venit cu o noua temă, «Rover Ruckus», care este cel puțin la fel de interesantă ca cea de anul trecut, însă o nouă temă înseamnă un nou robot. Pentru a reuși să surprindem în continuare lumea, la începutul acestui sezon am reîntregit echipa, acum fiind formata din 8 membri, tineri și pregătiți să cucerească lumea în domeniul roboticii, dar pentru asta avem nevoie de foarte mult ajutor. Până acum ne-am gândit la ideile ce speram noi să ne aducă succesul și am început să construim și să programăm diferite prototipuri. Pentru a putea ajungem cu un robot la forma finală este nevoie de sute, sau chiar mii de ore de muncă pe care noi suntem gata să le oferim, dar un rol foarte important este si factorul financiar. (…) Acum o săptămâna, echipa noastră s-a calificat la campionatul național, câștigând premiul II la categoria Motivate Award, dar pentru a ocupa un loc fruntaș și la campionatul național avem nevoie de voi pentru că vrem să reconstruim robotul“, a fost mesajul campaniei de strângere de fonduri.

  Județul Gorj va fi reprezentat la concursul de la nivel național și de echipa „Tea Borgs“ a Colegiului Național „Tudor Vladimirescu“. Consiliul Local Târgu Jiu va supune aprobării în cadrul ședinței extraordinare de astăzi acordarea sumei de 5.500 de lei pentru echipa de robotică a CNTV și 6.500 de lei pentru cea de la CNET.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: