spot_img
13.1 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăSocialCampanie de sterilizare gratuită a câinilor şi pisicilor, la Târgu-Jiu

  Campanie de sterilizare gratuită a câinilor şi pisicilor, la Târgu-Jiu

  Gorjenii sunt îndemnaţi să îşi sterilizeze câinii printr-o campanie gratuită organizată de Asociaţia Pro Animals. Acţiunea a început ieri şi va dura trei zile, la adăpostul canin din incinta CET Târgu-Jiu. Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei, campania nu este prima de acest gen, scopul lor principal fiind acela de a reduce câinii fără stăpân.

  Asociaţia Pro Animals Târgu-Jiu a demarat o campanie de sterilizare gratuită care se adresează câinilor cu şi fără stăpân. Peste 20 de persoane s-au prezentat ieri la adăpostul de câini din zona CET pentru a-şi steriliza animalele, pe parcursul celor trei zile fiind vizată sterilizarea a peste 150 de animale, atât câini cât şi pisici. „Venim în sprijinul posesorilor de câini şi pisici prin această campanie de sterilizare gratuită. Nu este prima dată când organizăm o astfel de activitate, de-a lungul timpului au fost foarte multe campanii chiar în oraşele din Gorj, cum ar fi Motru, Ţicleni, Târgu-Cărbuneşti, Bumbeşti Jiu, iar pe viitor ne dorim ca la intervale regulate de timp să iniţiem astfel de campanii. Posesorii de animale vin în număr foarte mare, se fac programări pentru că altfel ne-am aglomera foarte mult şi sunt foarte mulţumită că în general s-a înţeles mesajul nostru, de reducere a câinilor fără stăpân în special, prin această campanie de sterilizare. Până la această oră sunt 20 de persoane care au venit cu animalele, dar campania continuă şi în zilele următoare şi noi mizăm pe 150 de animale sterilizate”, a declarat Carmela Şerbănoiu, preşedinta Asociaţiei Pro Animals Târgu-Jiu. Conducerea Pro Animals spune că gorjenii sunt foarte receptivi la aceste acţiuni, urmând ca peste câteva luni să fie organizată o campanie ce se vrea a fi mult mai amplă. „Peste două trei luni va fi o altă campanie mult mai amplă, iar pe viitor numărul persoanelor care vor veni aici va fi mai mare aşa cum s-a întâmplat la campaniile precedente când, împreună cu altă fundaţie, au fost sterilizaţi mii de câini”, a mai declarat Carmela Şerbănoiu.

  Majoritatea oamenilor au spus că este de apreciat iniţiativa, mai ales că prin astfel de acţiuni se reduce numărul câinilor de pe străzi. „Este un lucru bun, o iniţiativă lăudabilă ceea ce Asociaţia Pro Animals a făcut aici, nu putem decât să le mulţumim şi totodată să sperăm că astfel de campanii se vor mai face”, a declarat unul dintre iubitorii de animale participant la campanie. Un altul a spus că situaţia financiară nu i-a permis să meargă cu patrupedul în altă parte, aşa că a profitat de ocazie pentru a-l steriliza gratuit. „Dacă mergeam în altă parte era foarte scump şi nu mi-aş fi permis”, a spus omul. De aceeaşi părere a fost şi un pensionar care a declarat că: „Este de apreciat, mai ales că pensiile sunt mici. În concluzie nu pot decât să-i felicit pe toţi cei care au avut ideea acestei campanii, dar şi pentru felul în care sunt îngrijite animalele de aici”. Unul dintre medicii implicaţi în campania de sterilizare a declarat că sunt binevenite aceste campanii şi trebuie făcute în mod regulat pentru a responsabiliza iubitorii de animale asupra acestui lucru. „Ar trebuie făcute din ce în ce mai des pentru că din păcate la noi în ţară aceasta este singura metodă de a convinge oamenii să îşi castreze câinii”, a declarat Radu Brăcaci, medic veterinar.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: