spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
miercuri, iulie 24, 2024
Altele
  AcasăSocialCând pot gorjenii să scape de deșeurile electrocasnice

  Când pot gorjenii să scape de deșeurile electrocasnice

   Autoritățile județene au lansat un nou program de reciclare a deșeurilor electrocasnicele. Toate primăriile din Gorj vor participa la campania de anul acesta. Cetățenii care renunță la vechile electrocasnice vor primi tichete pentru o tombolă cu premii. 

  În 2021, la nivel de județ, pe o campanie similară, s-au adunat 130 de tone de deșeuri. Anul acesta targetul este de 200 de tone.
  „Lansam oficial un nou program „Gorjul reciclează”. Ca și în anii trecuți, vom merge în fiecare localitate din Gorj pentru a strânge electrocasnicele vechi. Am regândit campania în beneficiul cetățenilor. Acțiunea va fi desfășurată în două zone. Vom începe în data de 2 mai cu zona Târgu Jiului și localitățile apropiate”, a transmis Luis Popa.

  Pentru cetățenii care doresc să se implice, organizatorii au pus la dispoziție și un număr de telefon verde, 0800 444 800.
  „Noi trebuie să facem logistica, colectarea și reciclarea deșeurilor. Deșeurile nu sunt valorificate, ele sunt duse la reciclare și apoi duse la reutilizare. Noi am inițiat mai multe modalități de a face acțiuni de colectare. Avem activități mari de colectare în localitățile mari. La Târgu Jiu campania va ține două luni. În județ, ca să putem să acoperim, în două luni, toate localitățile, am împărțit zonele după densitatea populației, astfel încât să avem dedicată o săptămână întreagă pentru fiecare zonă în parte. Dar, dacă un cetățean se hotărăște mai târziu, vom reveni la cerere. Fiecare cetățean va primi un talon de tombolă. Tombola va avea loc la sfârșitul celor două luni, pentru ca toți cetățenii să beneficieze de acel tichet de tombolă. Avem un call- centre național, unde cetățeanul sună, își lasă datele și, ulterior, este contactat de operatorul de colectare pentru a stabili datele exacte în carce dorește să fie ridicat deșeul”, a declarat Cristian Ionescu, angajat al firmei care se ocupă de transportul deșeurilor și reciclarea materialelor.

  Taloanele pentru tombolă se vor primi pe loc. ” Taloane vor primi doar cetățenii care dau electrocasnice vechi complete. Nu cei care renunță la accesorii sau carcase goale. Și pe acestea le vom prelua, dar nu vor fi bilete la tombolă. Centrul de colectare din Târgu Jiu va fi deschis lunea, miercurea și vinerea. Pentru toate zonele, în care vom fi prezenți, taloanele la tombola se vor da pe loc”, a declarat Dan Burciu, reprezentant al firmei de colectare.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!