spot_img
9.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, martie 2, 2024
Altele
  AcasăSocialCantus Mundi Gorj vă invită la Gala de Crăciun

  Cantus Mundi Gorj vă invită la Gala de Crăciun

  Miercuri, 11 decembrie 2019, începând cu ora 17:00, la Colegiul Național „Spiru Haret” (Str. Nicolae Titulescu 106), șase coruri de copii din județul Gorj, parte a Programului Național Cantus Mundi, vor susține o un spectacol de cânt coral dedicat sărbătorilor de iarnă și copilăriei, în cadrul Galei de Crăciun Cantus Mundi.

  190 de copii și tineri din Corurile „Orpheus”, dirijor Loredana Buliga, Corul Liceului Teologic Tg Jiu, dirijor Nicușor Lăzărică, Corala „Ad Astra”, dirijor Laurențiu Popescu, Corul Școlii Gimnaziale „Alexandru Ștefulescu”, dirijor Sebastian Hosu, Ansamblul „Ionile Cercel”, dirijor Constantin Arcuș și Ansamblul de fluierași și dansuri populare „Fluierașul”, dirijor Nicu Tudorescu vor încânta publicul din Târgu Jiu cu colinde și lucrări corale special pregătite de sărbători.

  Gala Cantus Mundi Gorj se înscrie în seria celor 14 Gale Cantus Mundi naționale și locale, care se desfășoară între 8 și 22 decembrie 2019, reunind pe scenele din toată țara peste 4.000 de copii și tineri.

  Programul Național Cantus Mundi este una dintre cele mai importante realizări ale Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, care anul acesta susține trei concerte extraordinare de Crăciun, în București, toate sold out. La evenimentele din București participă alți peste 1.200 de tineri coriști care fac parte din comunitatea Cantus Mundi și care au astfel prilejul să cânte pe scena Ateneului Român, în cadrul Galei de Crăciun Cantus Mundi, dar și alături de mentorii lor, membrii renumitului ansamblu.

  Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat în 2011 de reputatul dirijor Ion Marin și derulat alături de membri ai Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. După 8 ani de activitate, Programul Național Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 1.400 de coruri. Peste 48.000 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul țării, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societății noastre.

  Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” este o emblemă a vieții muzicale românești și universale. Din momentul înființării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a susținut peste 4.500 de concerte aplaudate în întreaga lume, impunându-se astfel ca un adevărat „brand de țară”. Este unul dintre etaloanele mondiale ale muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală. În noiembrie 2016, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertăţii, Speranţei şi Păcii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summitului Global de Religie, Pace şi Securitate. În 2019, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a împlinit 56 de ani de activitate neîntreruptă, devenind astfel unul dintre cele mai longevive ansambluri corale.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: