spot_img
15.9 C
Târgu Jiu
duminică, iunie 4, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesCâți ucraineni au ajuns în județul Gorj. Unii solicită azil!

  Câți ucraineni au ajuns în județul Gorj. Unii solicită azil!

  De la zi la zi crește numărul ucrainenilor ce ajung în județul Gorj. Mare parte din refugiații care beneficiază deja sprijin au declarat autorităților că nu vor rămâne mult timp la Gorj, fiind în tranzit. Sunt însă și persoane care au solicitat azil statului român.

  Potrivit legii, solicitanții de azil pot beneficia, pe întreaga perioadă a procedurii, de cazare în centrele Inspectoratului General pentru Imigrări, dacă doresc acest lucru, precum și de măsuri de asistență materială, financiară, medicală, consiliere psihologică și juridică de specialitate, acces la piața forței de muncă și activități de adaptare culturală. În Gorj oficial doar patru persoane sunt în situația de mai sus, neoficial cifra ar fi aproape triplă.

  „În județul Gorj au ajuns mai mulți ucraineni, unii aflați în tranzit. Avem o evidență a lor. Avem șase persoane la Săcelu, patru adulți și doi copii, avem rudele handbalistelor de la CSM Târgu Jiu. Mai avem două persoane la Scoarța, și cinci la Schela, printre care patru sunt solicitanți de azil”, a declarat prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu.

  Între timp autoritățile gorjene ia în calcul ca numărul solicitărilor pentru cazare să crească. O atenție deosebită se îndreaptă spre copiii instituționalizați din Ucraina. „Am avut întâlniri pe tema respectivă. În județul Gorj avem pregătite, spre exemplu, 70 de locuri pentru copiii instituționalizați care pot fi primiți oricând din Ucraina. Aceștia pot fi primiți atât cu personal ucrainean dar și DGASPC Gorj poate asigura prin personal propriu. ISU Gorj a transmis către Primăria Târgu Jiu o solicitare pentru spații de cazare la hotelul de la Stadion. Acolo pot fi folosite peste 150 de locuri de cazare”, a mai transmis prefectul de Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: