spot_img
21.8 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 3, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesCe probleme au fost descoperite în centrele de bătrâni din Gorj!

  Ce probleme au fost descoperite în centrele de bătrâni din Gorj!

  Autoritățile din Gorj au făcut un prim bilanț al controalelor efectuate în centrele destinate persoanelor vârstnice. Din datele centralizate reies mai multe disfuncționalități, fiind aplicate 38 de sancțiuni. Asta în condițiile în care au fost anunțate controale în întreaga țară, iar o parte dintre neregulile existente la acel moment e posibil să fi foste remediate. 

  Nici măcar acum, când toată țara fierbe, după ce s-au făcut dezvăluiri despre azilele groazei de lângă București, azilele din Gorj nu au reușit să intre în legalitate. După două zile în care au avut timp să-și remedieze din probleme, cele 7 centre la care s-au făcut controale în Gorj au primit multe sancțiuni, dovadă că instituțiile cu rol de control nu și-au făcut treaba, de-a lungul timpului. Mai mult, la azilul din Țicleni, care funcționa clandestin, cei 7 bătrâni găsiți de organele de control au fost scoși pe furiș, ulterior, prin grădină, să nu fie văzuți de presa care stătea în stradă. Prefectui Iulian Popescu a recunoscut că a fost nevoie să se ia legătura telefonic, mai târziu, cu familiile lor, pentru a se ști unde au fost evacuați. A ținut, însă, să precizeze, că nu au fost scoși „cu cearșafurile, în spinare”, cum a apărut în presă, ci pe picioarele lor, însoțiți de aparținători. Cu toate acestea, din comunicatul Prefecturii rezultă că unul dintre bătrâni nu a ajuns în familie: În acest centru au fost identificate 7 persoane care ulterior au fost relocate (6 dintre aceștia în locuință proprietate personală sau ale aparținătorilor, iar 1 a fost preluat de către asistenții sociali din localitatea de domiciliu – Bălănești, urmând să fie găsită o soluție de relocare într-un centru specializat).”

  Nereguli

  Neregulile descoperite de organele de control au fost următoarele:

  „- transport hrană cu mijloc de transport neautorizat și fără respectarea cerințelor de igienă;
  – funcționare fără autorizație de securitate la incendiu, instalații de semnalizare, detectare și alarmare nefuncționale, instalație de detecție la incendiu aferentă construcției a fost dezafectată, nerespectându-se cerințele care au stat la baza emiterii autorizației de securitate la incendiu și a normelor tehnice în vigoare;
  – lipsa elementelor de identificare la produse alimentare și a probelor de alimente;
  – depozitare alimente în condiții necorespunzătoare;
  – etichetare incompletă a materiilor prime;
  – lipsa autorizației de sănătate și securitate în muncă, nerespectarea periodicității instruirilor specifice;
  – primirea la locul de muncă a persoanelor fără încheiere în formă scrisă a contractului de muncă;
  – lipsa regulamentelor de ordine interioară, a registrelor specifice.

  A fost aplicat un număr total de 38 de sancțiuni, din care 21 amenzi contravenționale în cuantum total de 160.500 lei și 17 avertismente.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: