spot_img
19.7 C
Târgu Jiu
vineri, iunie 2, 2023
Altele
  AcasăSocialCel mai înalt vârf din Munții Vâlcan, explorat de salvamontiștii gorjeni! Au...

  Cel mai înalt vârf din Munții Vâlcan, explorat de salvamontiștii gorjeni! Au amplasat aici o cruce și un drapel

  Salvamontiștii gorjeni și câțiva iubitori ai muntelui au reușit să amplaseze pe vârful Oslea, cel mai înalt din Munții Vâlcan, o cruce și un catarg cu drapelul României. Crucea și catargul au fost puse la dispoziție de un pasionat al alpinismului din București. „A fost un mic omagiu adus celor care au luptat în acest masiv în care s-au dus primele lupte crâncene din Primul Război Mondial de pe teritoriul țării noastre“, a spus Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj.

  Fiecare participant a cărat 10-15 kilograme

  La acțiune au participat cinci salvamontiști gorjeni și un turist olandez, care a ținut și el să-i însoțească pe salvatori în misiunea de amplasare a crucii și drapelului. Fiecare participant a transportat 10-15 kilograme către vârful aflat la o înălțime de 1946 de metri. „Nu a fost un traseu dificil. Este unul de dificultate medie. Am ajuns pe vârf într-un timp de aproximativ o oră de la locul la care au oprit mașinile. A fost mai dificil să transportăm materialele și uneltele. Fiecare am cărat cam 10-15 kg.”, a mai spus Sabin Cornoiu.

  Salvamontiștii vor verifica starea drapelului

  Crucea amplasată pe Vârful Oslea este confecționată din metal și are o înălțime de doi metri și jumătate, iar catargul de care a fost prins drapelul tricolor are trei metri. „O să verificăm în permanență steagul și o să-l înlocuim dacă se deteriorează. Facem patrulări permanente, o dată sau de două ori pe lună, sau supraveghem cu binoclul“, a mai menționat Sabin Cornoiu. Acesta a precizat că în perioada următoare se vor mai monta câte o cruce și un catarg pe încă două vârfuri din Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: