spot_img
Altele
  AcasăSocialCircul cu cei mai tineri angajaţi din lume a poposit la Târgu-Jiu

  Circul cu cei mai tineri angajaţi din lume a poposit la Târgu-Jiu

  Cămile, iguane, tauri, bizoni, lame sunt doar câteva dintre animalele aflate în arenă

  De câteva zile, în oraşul nostru, a poposit Circul Safari din Budapesta, Ungaria, un circ care oferă un spectacol complet cu dresuri de animale, dar şi acrobaţii sau comedie. Într-un interviu acordat cotidianul nostru, un artist din cadrul circului a vorbit despre viaţa din spatele cortinei şi cum, după mulţi ani de muncă se reflectă, în fiecare moment al spectacolului, efortul depus şi roadele pe care cu mândrie le culege. Gorjenii mai au timp să meargă la circ până duminică, fie la ora 18:00 fie la ora 20:00.

  Romeo lucrează de 16 ani în lumea circului, un artist desăvârşit care a trecut peste orice obstacol pentru a arăta că poate fi cel mai bun. Face parte din Circul Safari, patronat de un cetăţean din Ungaria, un circ, care de câteva zile, a poposit şi la Târgu-Jiu lângă hipermarketul Interex. Spectacolul este unul complet, după cum ne-au asigurat reprezentanţii circului. „Am venit de luni, aceasta este a patra zi de când suntem aici, cu o săptămână în urmă am fost tot aici în oraş să punem afişe. Circul se numeşte Safari, este patronat de un patron din Unguria, maghiar, care provine dintr-o familie de circ foarte veche, cu tradiţie, circa 200 de ani. Are o multitudine de animale, care sunt cam rare aici în România şi anume bizoni, tauri, diferite rase de tauri, bivoli, ponei, cai mari, lame, cămile, dresură de reptile cu trei patru şerpi, crocodili, iguane, un spectacol nou care sigur va avea impact. Toate animalele lucrează în spectacol. În afară de acestea mai avem şi comedie, un număr la înălţime, jonglerii, cam ce se vede de obicei într-un spectacol de circ.”, a spus Romeo.

  Cel mai tânăr „artist” are trei ani

  Angajaţii Circului Safari sunt cei mai tineri angajaţi din lumea circului. O ştie toată lumea, iar ei, practic s-au născut şi au crescut împreună. Chiar şi fetiţa artistului Romeo, în vârstă de trei ani, intră în arenă cu un număr de dans oriental. „Suntem un grup tânăr, ca medie de vârstă 25-28 de ani. Fetiţa mea este cea mai tânără artistă din spectacol. Intră în arenă cu un număr de dans oriental şi are trei anişori”, a spus reprezentatul Circului Safari. Izabella, o tânără de 18 ani a făcut cu noi un tur al „parcului zoologic” descriind în parte, comportamentul animalelor care o ascultă într-un mod mai mult decât surprinzător. Cât priveşte viaţa de dincolo de cortină, artistul Romeo ne-a vorbit cu dezinvoltură despre ce presupune ea, despre sacrificii şi ce înseamnă să munceşti cu toată fiind pentru un rezultat perfect. „E o viaţă foarte grea, că eşti tot timpul pe drumuri. În jur de 80% din an eşti plecat, ai practic două trei luni acasă, în timpul iernii, dar dacă ai contracte în străinătate poţi pleca şi iarna. Meseria se practică până când poţi. Comicii lucrează foarte mult, dresorii la fel, pot lucra până la 80 de ani. Eu lucrez de 16 ani, am fost nevoit să fac şi sacrificii, dar am avut şi realizări. Acum nu regret nimic”, a spus artistul. Gorjenii sun aşteptaţi în număr mare, mai ales că preţurile sunt foarte accesibile: 25 de lei adulţi şi 20 de lei copii. Spectacolele sunt oferite de două ori pe zi, unul la orele 18:00 şi unul la orele 20:00, de vineri, până duminică. Circul Safari oferă şi posibilitatea unei cariere, astfel că, în această perioadă reprezentanţii circului angajează şoferi profesionişti şi muncitori necalificaţi. Cei care doresc să aplice pentru joburi pot merge direct la amplasamentul de lângă Interex sau pot apela numărul 0745/847.604 pentru mai multe informaţii.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: