spot_img
13.4 C
Târgu Jiu
duminică, martie 3, 2024
Altele
  AcasăHeadlines"Cu ochii spre cer"- Şcoala de vară de Astronomie

  „Cu ochii spre cer”- Şcoala de vară de Astronomie

  Astroclubul SARM – Gorj, filială a Societăţii Astronomice Române de Meteori (SARM), în colaborare cu Colegiul „Mihai Viteazul” din Bumbeşti-Jiu organizează în perioada 5 – 9 august 2019, a doua ediţie a Şcolii de vară de Astronomie „Cu ochii spre cer” destinată inițierii elevilor și profesorilor în astronomie.

  Şcoala de vară de astronomie are ca scop promovarea astronomiei şi a educației non-formale prin astronomie pentru public și tineret sub toate aspectele: ştiinţific, cultural, social; realizarea schimbului de experiență între elevii și profesorii participanți, dar şi dezvoltarea relațiilor de colaborare între elevii și profesorii. Totodată, îşi propune stimularea potențialului practic și artistic al elevilor prin organizarea și desfășurarea unor programe educative, lucrări practice, expoziții cu lucrări plastice.

  Sesiuni practice

  Deschiderea Şcolii de vară de astronomie va avea loc luni, 5 august la ora 10:00, în incinta Campusului Şcolar al Colegiului „Mihai Viteazul” din Bumbeşti-Jiu. Pe larg, programul Școlii de vară de astronomie include sesiuni teoretice despre: diferite instrumentele optice folosite în astronomie; planeta Pământ (vulcani, cutremure și anotimpuri); misiuni spațiale și viața omului în Cosmos; vecinii noștri cosmici; formarea stelelor și locul nostru în Galaxie.

  • sesiuni practice dedicate construcției de instrumente astronomice, cum ar fi:  telescop, lunetă, spectroscop și cadran solar.

  • sesiuni practice, în care elevii participă la observarea cerului de noapte cu ochiul liber, pentru identificarea și învățarea constelațiilor și a stelelor strălucitoare; aflarea punctelor cardinale; identificarea planetelor vizibile pe cer; observarea meteorilor; Stației Spațiale Internaționale și a sateliților Iridium.

  • sesiuni practice în care elevi învață să mânuiască instrumente optice folosite în astronomie.

  • proiecţii video: documentare științifice și cultural-educative despre Univers.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: