spot_img
13.7 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 3, 2023
Altele
  AcasăSocialDirecția Silvică Gorj a început campania de împădurire

  Direcția Silvică Gorj a început campania de împădurire

  Direcția Silvică Gorj desfășoară două campanii de împăduriri, de primăvară și de toamnă. În cadrul campaniei de împăduriri de primăvară oficialii și-au propus să realizeze peste 100 de hectare de cantități de lucrări silvice.
  “Cele mai mari suprafețe regenerate natural se regăsesc în zonele de deal și munte, pe raza ocoalelor silvice Motru 7 hectare, Runcu 23 hectare, Târgu-Jiu 13 hectare și Tismana 13 hectare. Regenerările naturale urmăresc ca noua generație de pădure să fie realizată din specii valoroase atât din punct de vedere al exercitării funcțiilor de protecție cât și ca potențial economic, corelat cu potențialul stațiunii forestiere, creându-se astfel arborete durabile. Pentru realizarea programului de împăduriri din primăvara anului 2022 se vor folosii peste 130 000 puieti din diverse specii pornind de la plop euramerican, plop alb, stejar, gorun, cer, salcam, paltin, frasin, in zonele de deal, pana la molid și brad in zonele de munte. Puieții utilizati se asigura in proportie de 90% din producția realizată în pepinierele proprii ale Directiei Silvice Gorj.
  În vederea asigurarii materialului săditor pentru anii urmatori, in aceasta primavara se vor executa, în pepiniere, următoarele lucrări:
  – semanatură de salcâm pe 35 ari in pepiniere;
  – repicajul a 108 000 puieti de molid pe 12 ari.
  Pe lângă aceste lucrări de semănături și repicaj ce vor avea loc în pepiniere în această primăvară, personalul silvic de teren din cadrul ocoalelor silvice va urmării si evalua, pe parcursul întregului an, fructificația speciilor forestiere în vederea recoltării de semințe ce vor fi semănate în cadrul lucrărilor din pepiniere din toamna anului 2022 pentru a se obține material de reproducere în sistem continuu în vederea realizării lucrărilor de regenerare a pădurilor în anii următori. Semințele vor fi recoltate din arborete sursă pentru producerea materialelor forestiere de reproducere ce se regăsesc în Catalogul Național al Materialelor de Bază pentru Producerea Materialelor Forestiere de Reproducere” au transmis oficialii Direcției Silvice Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: