spot_img
19.7 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăSocialDonație din partea bisericilor din Motru pentru o grădiniță

  Donație din partea bisericilor din Motru pentru o grădiniță

  Parohia Motru II și cele învecinate au donat luni, 12 aprilie, Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 1 din municipiul Motru 20 de paturi cu saltele şi lenjerie, necesare pentru formarea unei noi grupe de preşcolari. De asemenea, parohiile din municipiu au donat şi o mochetă specifică activităţilor pentru copii.

  „Acţiunea caritabilă a avut loc în colaborare cu Primăria Municipiului Motru şi se înscrie într-un proiect mai amplu pe care Biserica ce poartă hramurile „Sfânta Treime” şi „Sfânta Cuvioasă Parascheva” l-a demarat. Astfel, în luna martie, preoţii slujitori la acest sfânt locaş, pr. paroh Dan Zglobiu şi pr. Marius Breană, au început o campanie de colectare fonduri pentru a sprijini comunitatea locală. În acest context, a fost achiziţionat, în parteneriat cu Primăria Municipiului Motru, un aparat de oxigen necesar tratării pacienţilor infectaţi cu virusul COVID -19, internaţi la Spitalul Municipal Motru. Părintele paroh Dan Zglobiu a explicat faptul că o altă nevoie a comunităţii este înfiinţarea unei noi grupe de copii, la Grădiniţa nr. 1“, se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

  „Sunt foarte mulţi părinţi care nu au cu cine să lase copiii acasă“

  Părintele Dan Zglobiu, parohul Bisericii „Sfânta Treime”, a spus că mulți părinți nu puteau să își lase copiii la grădiniță din cauza lipsei paturilor: „Am hotărât cu domnul primar să facem o altă acţiune caritabilă, pentru grădiniţa de aici, pentru că sunt foarte mulţi părinţi pentru care nu există posibilitatea să-şi lase copiii la grădiniţă, din lipsă de paturi. Am hotărât, împreună cu domnul primar, ca Parohia să achiziţioneze 20 de paturi pentru copii, cu saltele şi lenjerii, din suma care a rămas din această donaţie. Sunt foarte mulţi părinţi care nu au cu cine să lase copiii acasă, dat fiind că dumnealor merg la serviciu. Am dorit astfel să venim în sprijinul acestor familii”.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: