spot_img
22.6 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăSocialEcografii mamare gratuite oferite de Clubul Rotary din Tg-Jiu

  Ecografii mamare gratuite oferite de Clubul Rotary din Tg-Jiu

  Clubul Rotary din Târgu Jiu a inițiat, la începutul lunii martie 2019, o campanie ce vine în sprijinul femeilor care au nevoie de ecografii mamare, dar care pot accesa mai greu aceste servicii.

  Peste 7000 de femei din România se îmbolnăvesc anual de cancer la sân. Aproximativ jumătate dintre acestea rămân fără un sân, în urma mastectomiei, deși boala poate fi tratată cu succes dacă este depistată la timp.

  În perioada 1 – 8 martie, celebrând astfel și Ziua Internațională a Femeii, peste 50 de femei, majoritatea din zona Negomir- Rovinari, vor beneficia de ecografii gratuite fără a achita vreun cost al investigației.

  De asemenea, doamnele vor beneficia și de decontarea călătoriei de la localitatea de domiciliu până la Târgu Jiu și retur, toate acestea fiind asigurate de Clubul Rotary din Târgu Jiu, cu sprijinul domnului dr. Radu Cârstoiu, precum și a Centrului Medical pentru Sănătatea Umană Gorj, doamna Stochițoiu Ileana.

  „Spre deosebire de mamografie, ecografia mamară este utilizată şi ca metodă de screening. În timpul acestei proceduri, pacienta nu este expusă unor radiaţii nocive, putând fiind utilizată inclusiv la gravide. Ecografia este utilizată pentru investigarea formaţiunilor tumorale depistate prin diverse manevre sau autoexaminare. Această investigaţie poate face diferenţa între o structură solidă şi una chistică. De asemenea, oferă examinatorului posibilitatea de explorare în multiple planuri în timp real” au adăugat medicii.

  Selectarea pacientelor care beneficiază de aceste servicii gratuite a fost făcută de Asociația Română de Oncologie „Sfânta Ana” și de C.M.I. dr. Monica Mitroi.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: