spot_img
Altele
    AcasăSocialEducație în natură - Ziua Natura 2000

    Educație în natură – Ziua Natura 2000

    Agenția pentru Protecția Mediului Gorj a marcat Ziua Natura 2000, împreună cu elevii din școlile din Albeni și Bengești Ciocadia, prin acțiuni de educație ecologică și plantări de arbori.

    Elevii au organizat excursii în Situl Gilort, unde au realizat fotografii cu flora și fauna specifice. Fotografiile au fost apoi  prezentate în cadrul unei expoziții în cadrul fiecărei școli, ocazie cu care profesorii și reprezentanții APM Gorj le-au vorbit copiilor despre Rețeaua Natura 2000, Situl Gilort în mod special, dar și ce reguli trebuie respectate în cadrul unei arii naturale protejate, pentru a contribui la conservarea biodiversității.

    Împreună cu elevii de la Școala Albeni au fost plantați copaci pe malul râului Gilort, în zona în care se construiește pasajul de la Albeni. Copiii au aflat astfel care sunt speciile de arbori care cresc lângă râuri precum și importanța lor în consolidarea malurilor apelor curgătoare.

    Proiect european

    APM Gorj implementează, începând cu data de 1 septembrie 2017, în arealul Sitului Gilort (RO SCI 0362) , Proiectul Fish for Life (Refacerea culoarelor de migrație și a habitatelor pentru speciile de pești reofili din râul Gilort -LIFE16 NAT/RO/000778). Proiectul este co-finanțat de către Comisia Europeană prin programul LIFE+ Nature, se desfășoară în parteneriat cu Invisible Nature și Universitatea din București  și urmează să se încheie pe 31 martie 2022. Proiectul vizează restabilirea conectivității râurilor și îmbunătățirea heterogenității habitatelor pentru speciile de pești reofili din râul Gilort, pentru a asigura acestora o stare de conservare favorabilă. Scopul Reţelei Natura 2000 este să oprească declinul biodiversităţii prin conservarea pe termen lung a celor mai valoroase şi periclitate specii şi habitate din Uniunea Europeană.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: