spot_img
Altele
    AcasăHeadlinesElevii gorjeni, în "bucătăria" Fabricii de Pâine Succes

    Elevii gorjeni, în „bucătăria” Fabricii de Pâine Succes

    Programul „Şcoala Altfel” a continuat ieri la fabrica de Pâine Succes cu vizita elevilor de la clasa a V-a de la Şcoala „Alexandru Ştefulescu”, într-un periplu inedit, care a îmbinat divertismentul cu ştiinţa. Ca şi în cazul colegilor de la Şcoala Generală „Constantin Săvoiu”, curiozitatea şcolarilor a fost dublată de nerăbdarea de a lua parte la fabricarea pâinii. Înainte de a intra însă în fabrică, reprezentanţii Companiei Succes nu au uitat să-i echipeze pe aceştia corespunzător şi urându-le bun venit, călătoria lor a început.

    Primul lucru pe care elevii l-au învăţat în turul lor a fost că făina şi drojdia nu trebuie să lipsească din ingredintele naturale ale pâinii. Unii au adăugat însă că fără dragoste, pâinea nu capătă un gust, ca la mama acasă. „La fabricarea pâinii se folosesc apa, făină, drojdie, sare, dar şi dragoste şi pasiune”, a spus un elev. De îndată ce au primit cocă, elevii şi-au pus imaginaţia în mişcare, pentru că au avut posibilitatea să modeleze nu doar pâine, ci şi turtiţe, flori, figurine, litere şi cifre. Cum demonstraţia este esenţială pentru o învăţătură trainică, cei mai mulţi dintre copii au profitat de şansa oferită, amintindu-şi care sunt produsele preferate, şi mai ales de ce sunt topiţi după ele. „Eu încerc să fac un iepuraş, sper să îmi iasă cât de cât, dar vreau să iasă destul de bun”, a spus un elev, nerăbdător de a vedea şi finalul muncii lui, în timp ce o colegă se gândea deja la ce preferă ea să mănânce cel mai mult. „Eu vreau să fac o pizza şi nişte covrigi. Îmi plac covrigeii, pizza, dar şi celelalte produse de la Succes”, a conchis aceasta. Ocazia de a lua parte la turul Fabricii şi de a vedea cum se face pâinea, dar mai ales a o modela ei singuri, a entuziasmat majoritatea copiilor, care au recunoscut principalul motiv pentru care consumă produsele proaspete. „Am şi eu o cocă din care mă străduiesc să fac un covrig, pentru că îmi plac foarte mult. Majoritatea produselor îmi plac, pentru că sunt făcute 100% natural”, a precizat un elev de clasa a V-a de la Şcoala „Alexandru Ştefulescu” din Târgu-Jiu.

    Tudor Turtoi: Susţinem activităţile educative

    Preferinţele micuţilor nu au omis cornurile cu ciocolată iar despre vizită au spus că o găsesc instructivă şi distractivă. Nu s-ar mai fi dezlipit de la masa acoperită cu făină, unde au modelat în fel şi chip, doar că a venit momentul ca rodul trudei lor să ajungă la cuptor. Pâinicile, covrigii, turtiţele şi alte figurine aveau să-i răsplătească pe fiecare, după munca depusă. Şi în cazul lor, Compania Succes s-a arătat încântată să fie aproape de educaţia şi informarea elevilor, în maniere inedite, precum s-a vrut programul „Şcoala Altfel”. „Continuă programul « Şcoala Altfel » la Fabrica de Pâine Succes, pentru că susţinem activităţile de acest gen, care dau ocazia elevilor să capete noi cunoştinţe iar poate, pe mai târziu, vor putea să desfăşoare activităţile văzute aici”, a declarat Tudor Turtoi, directorul Fabricii de Pâine Succes. Lecţiile la vârsta şcolară trebuie să fie cât mai variate. Acesta este unul din scopurile programului pe care şi părinţii îl aplaudă. Plus că, luând parte la un important proces tehnologic, copiii pot înţelege din primul an de gimnaziu cât de importantă este fiecare meserie în viaţă. „Este benefic acest tur, mai ales că fiind în primul an de gimnaziu, pot învăţa nişte lucruri, o meserie de viitor. Dacă vor să se pregătească pentru viaţă, au ocazia să înveţe pe viu”, a declarat, de data aceasta, părintele unuia dintre elevii prezenţi la acţiune.

    Doresc să revină

    Entuziasmul copiilor a vorbit de la sine. Reprezentanţii Companiei Succes nu au putut să-i lase pe micii vizitatori să plece neîndulciţi. Checuri, foietaje şi câte o pâine, marca Succes, toate proaspete şi gata de savurat au fost împărţite elevilor, impresionaţi de cele văzute în turul lor. Pentru copii, periplul la Fabrica de Pâine Succes s-a dovedit o experienţă de neuitat, pentru că li s-a oferit o zi de şcoală, inedită, în care lecţiile şi cursurile au fost înlocuite cu demonstraţii pe viu şi divertisment. Mai rămâne ca ocazia să se repete pe viitor, pentru că cei mici de-abia aşteaptă să revină acolo, unde se face pâinea ca la mama acasă.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: