Ca să nu rămână cu mieii nevânduţi, un cioban din Gorj a găsit o metodă prin care să-şi păstreze clienţii. Astfel, bărbatul vinde miei pe datorie şi face rezervări în caiet. Are deja zeci de solicitări şi, spun el, până la Paşte va vinde în acest fel toţi cei 140 de miei. Clienţii nu lipsesc, ba chir vin şi îşi rezervă mielul preferat încă de acum.
Daniel Huidu este cioban de când se ştie iar afacerile nu i-au mers prost niciodată indiferent de criză. Şi asta pentru că s-a adaptat rapid la cerinţele pieţei. Pentru că oamenii nu îşi mai permit să cumpere un miel întreg cu banii jos, ciobanul din Stăneşti s-a apucat de liste. Îi vinde pe datorie: „Avem clienţi şi vin şi îşi comandă ei. Ne sună şi le dau în rate. Două, trei rate după Paşte, nu-i problemă. Noi îi dăm de acasă şi oamenii se bucură mai ales că-i lăsăm şi în rate. După salarii sau pensii. Anul ăsta cred că o să fie cam scumpi”, a spus Daniel Huidu, cioban din Stăneşti. Nu duce lipsă de clienţi, care au dat comenzi încă de pe acum: „Am sunat, am venit la dânsul şi i-am zis să-mi rezerve. Îl iau la Paşti şi dacă nu există posibilităţi îi dau banii ulterior în rate. Este o metodă bună pentru noi pentru că aşa nu fac cheltuieli mari într-o singură lună”, a spus un client. Afacerea merge ca pe roate. Ciobanul a dat deja 80 de mieri iar alţi 60 sunt pe cale să ajungă, mai întâi pe lista lui de rezervări. Un miel gata tăiat, la 15 kilograme costă aproximativ 400 de lei iar anul acesta preţul ar mai putea creşte chiar în preajma Paştelui pentru că şi preţul furajelor a fost destul de ridicat anul acesta.