spot_img
30.4 C
Târgu Jiu
luni, iulie 15, 2024
Altele
  AcasăSocialExcursie pentru aproape 150 de elevi cu probleme de sănătate

  Excursie pentru aproape 150 de elevi cu probleme de sănătate

  141 de elevi cu dizabilități din cadrul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu-Jiu au participat la o excursie în Defileul Jiului și Petroșani. Proiectul este denumit „Călători în trenul bucuriei!” și este derulat de către Organizația umanitară CONCORDIA.
  Copiii s-au bucurat de interacțiunea cu caii de la o fermă din Petroșani și, de asemenea, s-au bucurat de momentele petrecute la un parc de aventură.
  „După tumultul de emoții trăite prin prisma primei călătorii cu trenul, elevii au pășit fericiți pe peronul gării din Petroșani. Cu pași mici și cu sclipiri în priviri au mers spre minunata locație a Keops Horses unde au fost întâmpinați cu sufletul deschis de către personal.
  Întâlnirea copiilor cu caii le-a produs o bucurie de nedescris, fiind fascinați de frumusețea, blândețea și măreția lor. Și-au învins teama și au urcat încrezători în șa, stabilind legături emoționale profunde, s-au plimbat cu trăsura, bucurându-se de frumusețea peisajului, interacționând cu fiecare căluț.
  În același timp s-au bucurat și de interacțiunea cu celelalte animale aflate la fermă, căprioare, măgăruși, iepurași, păsări, pești. Au hrănit cu iarbă căprioarele, au mângâiat măgărușii, au admirat multitudinea de specii de pești din acvarii și bazine, s-au împrietenit cu câinele fermei, Becky și cu papagalul Pako.
  Locul de joacă, cu tobogane gonflabile și Park Aventura, le-au oferit copiilor alte momente de relaxare și de socializare într-un mediu nonformal.
  Prin toate momentele trăite în această excursie, copiii au trăit o experiență memorabilă, plină de emoție, ajutându-i să-și dezvolte încrederea și curajul, să devină conștienți de propriile trăiri, au învățat să fie atenți la mesajele nonverbale transmise de cai, au învățat să aibă răbdare, să-și îmbunătățească astfel capacitatea de cooperare.
  Proiectul ”Călători în trenul bucuriei!” a venit ca o rază de lumină în viața elevilor noștri, oferindu-le posibilitatea de a se simți liberi să viseze, să exploreze, această excursie fiind o călătorie emoționantă de autodescoperire, de vindecare și de transformare, care, sperăm noi, va lăsa amprente adânci în inimile lor.
  Această bucurie a fost posibilă datorită finanțării oferite de PEPCO România, alături de Asociația Umanitară Iunona, asociația cadrelor didactice din Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu-Jiu“, au transmis reprezentanții asociației Iunona.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!