spot_img
16.3 C
Târgu Jiu
miercuri, septembrie 27, 2023
Altele
  AcasăNews AlertFacilități pentru tinerii absolvenți

  Facilități pentru tinerii absolvenți

  Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj estimează ca, în perioada următoare, numărul de șomeri să crească, fapt cauzat de numărul absolvenților care se vor adresa instituției, pentru a obține subvenția de la stat.

  Absolvenţii de liceu, indiferent dacă au promovat sau nu examenul de Bacalaureat, sunt așteptați să se înregistreze în evidența AJOFM Gorj până la data de 25.07.2022 inclusiv. Elevii care nu au situaţia școlară încheiată la toate materiile, se pot înregistra în evidențele agenției în termen de 60 de zile de la data promovării examenului de corigență, data înscrisă în adeverinţa eliberată de instituţia de învăţământ.

  “Informăm absolvenții promoția 2022 de faptul că data absolvirii studiilor în conformitate cu prevederile legale este 27 mai 2022, iar în termen de 60 de zile de la absolvire sunt aşteptaţi să se înregistreze în evidenţa AJOFM Gorj, pentru a beneficia servicii personalizate în vederea integrării pe piaţa forţei de muncă. Precizăm că înregistrarea ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă este o etapă prealabilă și obligatorie, în vederea obținerii facilităților acordate potrivit Legii nr. 76/2002, privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă. Astfel, absolvenţii instituțiilor de învățământ care se înregistrează în evidenţele agenţiilor pentru ocuparea forței de muncă în raza cărora își au domiciliul, beneficiază de servicii de informare şi consiliere profesională, medierea muncii, servicii gratuite de formare profesională, precum și de facilități financiare”, a transmis conducerea AJOFM Gorj.

  Actele necesare pentru înregistrarea absolvenților în evidenţele agenţiilor teritoriale ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, sunt:  actul de identitate și actul de studii (sau adeverinţa din care să rezulte data absolvirii).

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: