spot_img
8.3 C
Târgu Jiu
duminică, martie 3, 2024
Altele
  AcasăSocialFestivalului folcloric „Iustina Băluţeanu” și-a desemnat câștigătorii

  Festivalului folcloric „Iustina Băluţeanu” și-a desemnat câștigătorii

  Duminică 28 iulie 2019 în comuna  Bustuchin s-a desfăşurat o nouă ediţie a Festivalului folcloric „Iustina Băluţeanu”. Festivalul este deschis deopotrivă tarafurilor tradiționale și rapsozilor locului, dar și tinerilor interpreți, vocali și instrumentiști, individuali sau grupați în formații folclorice.

  Secţiunea solişti vocali:

  Premiul I a fost câştigat de Șandru Ioana de 16 ani din comuna Mateești- Vâlcea și Mitran Melinda de 13 ani din orașul Rovinari.

  Premiul II a fost obținut duminică 28 iulie 2019 de Codreș Codruța de 14 ani din Bustuchin și Stana Ioana de 11 ani din Dănciulești.

  Pârlăgeanu Denisa de 12 ani din Târgu Jiu și Șoșoi Alexandra de 14 ani din Bustuchin au câștigat premiul al III-lea.

  Premiile speciale de la această secțiune au ajuns la: Cojocaru Miruna de 10 ani din Licurici, Militaru Daiana de 13 ani din Bustuchin, Manasiescu Mălina de 15 ani din Polovragi, Popescu Valentina de 14 ani din Bustuchin, Cîrloiu Maria de 14 ani din Bustuchin și Prințipu Cătălin de 15 ani din Polovragi.

  Secţiunea Solişti Instrumentişti:

  Premiul I a fost câștigat de Argeșanu Liviu de 14 ani din Bustuchin la nai și Giurgi Alexandra de 15 ani din Bustuchin, tot la nai.

  Premiul al II-lea a ajuns la Dinu Alexandru de 12 ani din Craiova la vioară și Dabu Alexandru de 16 ani din Crușeț la caval.

  Premiul III a fost obținut de Marin Alexandru de 16 ani din Alunu, Vâlcea la acordeon și Plăcintă Răzvan de 15 ani din Bustuchin la fluier.

  Menţiunile au ajuns la Spânu Daniel de 15 ani din Bustuchin la nai și Palcău Elena Cosmina de 17 ani din Stoina la nai.

  Premii speciale: Cîrciu Elena din Mătăsari la nai, Sanda Ștefan de 17 ani din Bustuchin la acordeon, Onea Flavius de 17 ani din Bustuchin la vioară și Mihai Darius de 10 ani din Melinești la vioară.

  Secţiunea grupuri instrumentale:

  Premiul I a fost câștigat de către Grupul de fluierași și naiști “Ștefan Popescu” din Bustuchin, iar premiul al II-lea de Grupul de naiști din Stoina.

  Premiul al III-lea a fost câștigat de către Grupul de naiști și fluerași din Căpreni, iar premiul al IV–lea de Grupul de instrumentiști “Ioniile Cercel” din Dănciulești.

  Secţiunea de dansuri populare:

  Premiul I a fost câștigat de Ansamblul “Brâul” de la Poiana  și Ansamblul de la Mătăsari. Premiul al II-lea –  Ansamblul Folcloric de la Căpreni și cel de la Stoina.

  Premiul al III-lea – Ansamblul Folcloric de la Logrești și cel de la Licurici.

  Mențiuni – Ansamblu Folcloric de la Berlești și cel de la Hurezani.

  Premiul special a fost câștigat de Ansamblul Folcloric “Bustuchin junior” și cel din Vladimir.

  Manifesarea este organizată în fiecare an de către Consiliul Județean Gorj, Consiliul Local și Primăria comunei Bustuchin, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și Școala Populară de Artă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: