spot_img
6.3 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 21, 2024
Altele
  AcasăSocialFilm documentar despre un boxer sărac din cartierul Obreja

  Film documentar despre un boxer sărac din cartierul Obreja


  Constantin Bobu, în vârstă de 18 ani, este campion național de juniori la box. Acesta a urmat doar trei clase și provine dintr-o familie de etnie romă extrem de săracă, din cartierul Obreja din municipiul Târgu Jiu.

  Tânărul sportiv este cunoscut sub porecla Doru. Acesta este protagonistul unui film documentar, realizat de David Schultz, care a fost difuzat în premieră vineri, 4 septembrie, la Biblioteca Județeană „Christian Tell“ din Târgu Jiu, în cadrul Festivalul de artă stradală „StradArt“.
  Doru a fost prezent la Bibliotecă și a văzut și el pentru prima dată filmul. „Am avut emoții mari. Nici nu se compară cu cele de la un meci. Mi-a plăcut filmul. Îi datorez foarte mult domnului regizor. A fost un film foarte frumos“, a spus boxerul.

  Visează să aibă propria casă

  Porecla Doru i-a rămas de la unchiul său, care a decedat. „El a dorit să mă înfieze când eram mic, dar tatăl meu s-a opus. Noi suntem opt frați și surori“.

  Doru stă acum într-o cameră de hotel pusă la dispoziție de clubul său. Acesta provine dintr-o familie foarte săracă de etnie romă, care trăiește în cartierul Obreja. Cea mai mare dorință pe care o are este de a avea propria lui locuință: „Toată familia mea locuiește în două camere. Îi mai ajut cu bani. Trăiesc greu. Tata primește un ajutor social, dar sunt puțini bani și mai merg să muncească. Mai spală covoare sau merg să tundă iarbă“.

  A învățat să scrie și să citească de pe Internet

  „Doru“ a urmat doar trei clase și a învățat singur să scrie și să citească: „Am învățat de pe Internat să scriu și să citesc“.

  El a început să practice boxul de la vârsta de zece ani: „Am venit cu fratele meu cel mare. Mi-a plăcut și am continuat să vin. L-am rugat pe maestrul meu și i-am spus de problema mea, că nu am fost la școală și nu știu să scriu și să citesc. M-a primit și așa“

  El a obținut de două ori titlul de campion și locul III la turneul Internațional „Centura Moldovei“ care a avut loc în urmă cu aproximativ două săptămâni.
  „Îmi doresc să câștig medalia de aur la Olimpiadă și să câștig centura WBC, la fel ca Mike Tyson. Cu ajutorul lui Dumnezeu, totul este posibil“.

  „Pentru mine a fost mamă, tată, orice“

  Un al doilea personaj al filmului este Doru Neamțu, antrenorul de box al sportivului.

  „Este un antrenor foarte bun. Pentru mine a fost mamă, tată, orice. M-a ajutat mereu. Venea la casă la mine și ne aducea un pachet. Mie îmi dădea și bani“, a povestit boxerul Doru.
  Doru Neamțu este antrenor și la lotul național de box.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: