spot_img
24.7 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăSocial”Împreună suntem o familie”, proiect pentru copii și părinți

  ”Împreună suntem o familie”, proiect pentru copii și părinți

  Sprijin pentru mai multe familii monoparentale din Municipiul Târgu Jiu. Asociația Vasiliada – Filiala Târgu Jiu prin proiectul ”Împreună suntem o familie”,vine în ajutorul familiilor defavrizate.  Filiala Târgu Jiu a primit un grant în valoare de 39.000 RON, pentru a contribui, alături de o mare companie distribuitoare de energie, la diminuarea sărăciei energetice în rândul populației vulnerabile din zona de activitate a furnizorului de energie electrică și gaze naturale.

  Proiectului „Împreună suntem o familie”, implementat de Asociația Vasiliada – Filiala Tg. Jiu, se derulează în perioada iulie-noiembrie 2021. Acesta include creșterea gradului de eficiență energetică și a confortului locuințelor pentru 15 copii provenind din familii monoparentale, fie prin lucrări de reabilitare, fie prin achiziționarea de electrocasnice moderne cu consum redus de energie; Organizarea a 8 ateliere inter-generaționale, cu o frecvență de 2 ori/ lună, pentru a crea o punte relațională între părinți și copii, între așteptările părinților și nevoile copiilor și sprijinirea și consilierea familiilor celor 15 copii pentru găsirea soluțiilor la problemele financiare sau materiale pe termen mediu și lung cu care acestea se confruntă. „Prin proiectul <Împreună suntem o familie> ne-am propus să venim în sprijinul categoriilor vulnerabile, îmbunătățind condițiile de locuire prin creșterea gradului de eficiență energetică a acestora. Am ales ca și beneficiari ai proiectului 15 copii proveniți din familii monoparentale, care prezintă deprivări materiale accentuate și pentru care există riscul de abandon școlar și/sau de separare a copilului de familie. În plus, în procesul de selecție a beneficiarilor, derulăm anchete sociale pentru a stabili nevoile fiecărei familii în materie de îmbunătățire a condițiilor de locuire prin creșterea eficienței energetice a locuințelor. În urma acestor anchete sociale, elaborăm un plan individualizat de intervenție și sprijin”, spune Ciprian Sîrbu, Director Executiv al Asociației Vasiliada – Filiala Târgu Jiu.

  Parteneri

  Grupul țintă al proiectului este selectat din rândul beneficiarilor Asociației Vasiliada – Filiala Târgu Jiu,  dar și pe baza referințelor primite de la școli, grădinițe, ONG-uri și instituții cu abilități în domeniul protecției copilului. „La prima sa ediție, programul „Adăpost cu Energie” aduce deja schimbări pozitive în rândul unor familii defavorizate și ne bucurăm să știm că accesul la soluții de eficiență energetică va crește confortul în interiorul caselor lor. Le mulțumesc partenerilor noștri, care au văzut potențialul acestui program, și care ne sprijină totodată în îndeplinirea misiunii noastre din cadrul proiectului SocialWatt, de a contribui la reducerea sărăciei energetice în rândul comunităților vulnerabile”, declară Cornelia Szabo, Președinte al Directoratului CEZ Vânzare.

  Despre Vasiliada Târgu Jiu

  Asociația Vasiliada Filiala Târgu Jiu este un ONG cu caracter creștin și social, democratic, nonprofit, apolitic, constituit în anul 2002 și care are ca scop sprijinirea persoanelor aflate în dificultate, respectarea drepturilor fundamentale ale omului, în special a categoriilor sociale defavorizate (copii, tineri, persoane sau familii cu posibilități materiale reduse).

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: