spot_img
21.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 20, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesÎngrijorător! Numărul persoanelor cu dizabilităţi creşte de la o zi la alta

  Îngrijorător! Numărul persoanelor cu dizabilităţi creşte de la o zi la alta

  Numărul persoanelor din județul Gorj încadrate în diverse grade de handicap este în continuă creștere. Tot mai mulți gorjeni ajung din persoane sănătoase, oameni bolnavi de afecţiuni care le schimbă radical viaţa. DGASPC are în plată, în prezent, peste 12.000 de astfel de persoane.

  handicapat

  Statistici îngrijorătoare la nivelul judetului Gorj în ceea ce priveste persoanele cu dizabilităţi. Numărul gorjenilor care solicită încadrarea în grad de handicap crește pe zi ce trece. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj are deja în plată peste 12.000 de persoane cu dizabilități. În fiecare lună apar cazuri noi asta pentru că tot mai mulți tineri cad pradă unor boli cumplite cum este cancerul sau accidentele vasculare. „În prezent avem un număr de 12.000 de persoane cu dizabilităţi, 11.000 persoane adulte şi 1007 copii. Această pondere se datorează unor afecţiuni care în ultima vreme sunt mult mai frecvente. De exemplu, accidentele vasculare şi foarte multe forme de cancer”, a declarat Mircea Andrei, director adjunct al DGASPC Gorj.

  Peste 1000 de copii cu handicap

  Gorjenii cu dizabilități beneficiază de o serie de facilități oferite de instituţie, pe lângă indemnizația de handicap, după ce au fost greu încercaţi de soartă. „Persoanele cu dizabilităţi au facilităţi pe care le conferă Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi în funcţie de gradul de dizabilitate. La gradul grav, persoana primeşte o indemnizaţie de 340 de lei pe lună. De asemenea, beneficiază de plata unui asistent personal, acesta fiind încadrat de către primăria de domiciliu cu carte de muncă. Persoana cu handicap poate să opteze pentru plata asistentului personal sau pentru plata unei indemnizaţii de însoţitor, în funcţie de opţiunea fiecărei persoane”, a mai precizat Mircea Andrei, director adjunct în cadrul DGASPC Gorj.

  Peste 1000 dintre persoanele cu handicap de la nivelul județului Gorj sunt copii.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!