spot_img
9.2 C
Târgu Jiu
sâmbătă, martie 2, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesÎnvață limba engleză la pensie. Cursurile sunt predate de elevi și studenți

  Învață limba engleză la pensie. Cursurile sunt predate de elevi și studenți

  Nouă pensionari din municipiul Târgu Jiu urmează un curs de învățare a limbii engleze organizat de Biblioteca Județeană „Christian Tell“.

  Cursurile sunt gratuite, iar lecțiile sunt predate de către elevi sau studenți, care sunt voluntari în cadrul proiectului. Vârstnicii doresc să învețe limba engleză pentru a conversa atunci când merg în excursii în străinătate sau când merg în vizită la copii sau rude care trăiesc în afara țării.

  Emanuela Gaspar a fost inginer constructor și vrea să învețe limba engleză pentru a purta o conversație cu nepoții: „Am venit la acest curs ca să învăț să pronunț mai bine cuvintele. Am nepoți care sigur vor învăța limba engleză și atunci vreau să vorbesc și eu cu ei. La școală am învățat limba engleză. Copiii ne ajută atunci când avem probleme“. 

  Toma Cojocaru, în vârstă de 68 de ani, vrea să învețe limba engleză pentru că se deplasează frecvent în străinătate: „Am venit la acest curs pentru cultura mea generală. O să-mi folosească atunci când o să merg în străinătate. Merg frecvent în Anglia, Germania și Franța după mașini sau piese. Profesorii sunt foarte buni. Elevii ne învață de toate, exact ca și cum ar fi profesori“.

  „Îmi place cel mai mult la dumnealor că nu se dau bătuți“

  Alexandru Trifu are vârsta de 15 ani și este elev la Colegiul Național Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu. Acesta participă ca voluntar la cursurile de limba engleză și este bucuros că poate să-i învețe: „Este o inițiativă care lipsește în orașul nostru și este o oportunitate destul de valoroasă atât pentru noi, cât și pentru cursanții noștri. Noi ne valorificăm cunoștințele, ne dezvoltăm ca oameni și ne ajută această interacțiune. Cursanții sunt foarte buni, perseverează mult și asta îmi place cel mai mult la dumnealor că nu se dau bătuți. Cele mai mari probleme sunt cele legate de pronunție și de lipsa unei legături cu limba engleză din școală. Limba engleză este întâlnită în viața de zi cu zi și este o necesitate“.

  Cursanții vor primi, la final, diplome

  Cursul se va încheia la sfârșitul lunii august, atunci când cursanții vor primi și o diplomă. Numărul pensionarilor care doresc să participe la curs este mare, astfel încât există o listă de așteptare. „Este al șaptelea an în care voluntarii, elevi de liceu și studenți, participă la cursurile de limba engleză pentru seniori. Aceștia se anunță unii pe alții și mereu există o listă de așteptare. Sunt persoane care așteaptă pentru cursul de anul viitor. Cursul a început la 1 iulie și se desfășoară patru zile pe săptămână, de luni până joi, câte două ore. Cursul se va încheia la sfârșitul lunii august. Sunt 180 de voluntari la Biblioteca Județeană, dintre care 100 participă la cursul de limba engleză“, a spus Marinela Csolti, bibliotecară.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: