spot_img
15.9 C
Târgu Jiu
luni, februarie 26, 2024
Altele
  AcasăSocialJandarmii gorjeni, acţiuni în taberele şcolare

  Jandarmii gorjeni, acţiuni în taberele şcolare

  jandarmiInspectoratul de Jandarmi Judeţean Gorj desfăşoară în baza unui plan cadru existent la nivel naţional în instituţia Jandarmeriei Române, diverse campanii de prevenire. Specific acestei perioade calendaristice, cadrele inspectoratului se axează în principal pe grupurile de elevi care ocazional se află în judeţul nostru, în diverse staţiuni turistice /tabere şcolare.

  Una dintre direcţiile de acţiune ale Planului anual de prevenire a faptelor antisociale de către efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj în anul 2017 o reprezintă prevenirea delincvenţei juvenile care are ca scop informarea minorilor cu privire la principalele fapte antisociale care pot fi săvârşite de către aceştia şi la implicaţiile pe care le au asupra viitorului lor. Astfel, sub titulatura „Adolescenţă fără delincvenţă”, începând cu data de 01.07.2017, au fost organizate şi desfăşurate cu elevii aflaţi în taberele şcolare situate în localităţile Tismana şi Săcelu, precum şi în Zona Turistică Montană Rânca, un număr de 5 activităţi de prevenire, după cum urmează:

  În localitatea Tismana s-au derulat două activităţi cu elevii cazaţi la Tabăra de Tineret ,,Sf. Nicodim”. Activităţile au fost desfăşurate de 4 jandarmi din cadrul Postului Jandarmi Montan Tismana. Beneficiari au fost 131 elevi olimpici din mai multe judeţe. Organizatorii excursiilor au fost instituţii de învăţământ preuniversitar din judeţele Dolj şi Alba. Au fost prezentate elevilor aspecte referitoare la atribuţiile Jandarmeriei Române, prevenirea victimizării şi reguli privind expediţiile montane (riscuri, reguli, dotare, etc). Au fost distribuite 25 pliante cu sfaturi şi recomandări antivictimale. De asemenea, în localitatea Săcelu s-au derulat un număr de două activităţi cu elevii cazaţi la Centrul de Agrement Săcelu. Activităţile au fost desfăşurate de doi jandarmi din cadrul Compartimentului Prevenirea şi Combaterea Faptelor Antisociale. Beneficiari au fost 67 elevi din judeţele Galaţi şi Dolj. Au fost aspecte referitoare la fapte antisociale care pot fi comise de către tineri, fapte care pot fi comise împotriva tinerilor pe timpul vacanţei şi consecinţele juridice ale unor comportamente antisociale. Au fost distribuite 65 pliante cu conţinut preventiv-educativ. Totodată, în zona Rânca s-a desfăşurat o activitate cu elevii cazaţi la o pensiune turistică. Beneficiari au fost 50 elevi din municipiul Galaţi, judeţul Galaţi. Elevii au fost informaţi cu privire la modalităţile de sesizare a unor eventuale fapte antisociale de care au luat la cunoştinţă sau cărora le pot cădea victime. Au fost distribuite 15 pliante cu conţinut preventiv-educativ. De asemenea, au fost purtate discuţii cu elevii referitoare la comportamentele care pot avea ca rezultat transformarea acestora în victime ale unor fapte antisociale. Elevii şi profesorii au receptat în mod pozitiv activităţile desfăşurate şi au apreciat ca necesare şi oportune informaţiile transmise de către jandarmi. În urma discuţiilor ulterioare purtate cu administratorii taberelor şi pensiunilor a rezultat faptul că nu au existat fapte antisociale în care au fost implicaţi elevi, pe timpul cazării.

  Cadrele I.J.J. Gorj vor derula astfel de activităţi şi în perioada următoare în scopul prevenirii comiterii de fapte antisociale atât de către elevi cât şi împotriva acestora, având în vedere faptul că vacanţa elevilor este abia la jumătate.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: