spot_img
24.8 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 16, 2024
Altele
  AcasăSocialJudețul Gorj, ambasador cultural al României în Vietnam

  Județul Gorj, ambasador cultural al României în Vietnam

  gorj-ambasador-vietnam-1Membrii Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” și reprezentanți ai Consiliului Județean Gorj au participat în perioada 08 – 21 martie 2017 la o serie de evenimente desfășurate în Republica Socialistă Vietnam, răspunzând invitațiilor făcute de Ministerul Afacerilor Externe prin Ambasada României în Vietnam, Institutul Cultural Român și Comitetul Popular al Provinciei Dak Lak din Vietnam.

  gorj-ambasador-vietnam-2În cursul lunii ianuarie 2017, Comitetul Popular al Provinciei Dak Lak din Vietnam a transmis Județului Gorj două invitații ce vizau, pe de o parte, participarea Ansamblului „Doina Gorjului” la spectacolele din cadrul Festivalului Cafelei și Festivalului de Folclor Tradițional GONG, ambele desfășurate în orașul Buon Ma Thuot, capitala regiunii Dak Lak și, pe de altă parte, dorința de a iniția un proces de cooperare internațională între regiunea vietnameză Dak Lak și Județul Gorj. Condițiile de participare au fost stabilite în regim de reciprocitate, partea vietnameză asigurând delegației române cheltuielile de cazare, masă și transport intern în Vietnam, urmând ca județul Gorj să asigure aceleași condiții pentru un grup de oficiali și artiși vietnamezi ce va participa în luna august a acestui an la Festivalul Internațional de Folclor de la Târgu Jiu. Din delegația județului Gorj au făcut parte Nicolae Muja – vicepreședintele Consiliului Județean Gorj, Gheorghe Nichifor – președintele Comisiei pentru Învățământ, Cultură și Culte, Ovidiu Popescu – consilier al Președintelui Consiliului Județean Gorj și un grup folcloric format din 6 instrumentiști și 8 dansatori, membri ai Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului”.

  gorj-ambasador-vietnam-3În data de 9 martie 2017, delegația oficială a județului Gorj însoțită de E.S. Valeriu Arteni, ambasadorul României în Vietnam, a participat la întâlnirea cu, președintele Consiliului Popular din Dak Lak, Pham Ngoc Nghi, și cu alți oficiali ai provinciei vietnameze. În cadrul întâlnirii, părțile au susținut prezentări generale ale celor două regiuni și au fost discutate potențialele puncte comune ce pot constitui subiecte de cooperare internațională. Partea vietnameză și-a arătat disponibilitatea pentru exporturile de cafea, piper, fructe și plante aromatice și medicinale, dar și pentru cauciuc și produse din lemn. Vietnamul este, după Brazilia, a doua țară exportatoare de cafea din lume, intenționând ca în următorii ani să devină primul exportator mondial. În același timp, reprezentanții regiunii Dak Lak s-au arătat interesați de colaborarea cu România în domeniile educației și învățământului superior, culturii și turismului, subiectele urmând a fi dezvoltate în luna august la Târgu-Jiu. În cadrul întâlnirii, gazdelor le-au fost oferite cadouri simbolice, ii, ceramică și ștergare tradiționale românești precum și albume, pliante și alte materiale de promovare a județului Gorj. A fost de asemenea, proiectat filmul de promovare turistică „Acasă la Brâncuși”.

  Ansamblul „Doina Gorjului”, apreciat în Vietnam

  gorj-ambasador-vietnam-4În seara zilei de 12 martie, artiștii Ansamblului „Doina Gorjului” au susținut un concert care a durat mai bine de o oră în cadrul Târgului de cafea din Buon Ma Thout. La concert au fost prezenți peste 800 de spectatori, atrași de muzica populară românească, de costumele și dansurile românești. În finalul spectacolului, dansatorii ansamblului au coborât în public invitând audiența să învețe și să joace sârba gorjenească. Festivitatea de închidere a Festivalului Cafelei și a Festivalului Cultural GONG și spectacolul de gală s-au desfășurat în data de 13 martie, eveniment în cadrul căruia Ansamblul „Doina Gorjului” a primit diploma de merit pentru excelenţa participare la evenimentele din Buon Ma Thout.

  Mai mult, urmare solicitării Ambasadei României în Vietnam și Institutului Cultural Român din Beijing, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” și-a continuat turneul în Republica Socialistă Vietnam pentru a participa la Zilele Francofoniei. Programul artistic prezentat de ansamblul folcloric românesc s-a bucurat de aprecierile unanime ale celor prezenți, evoluțiile artiștilor români fiind îndelung ovaționate de spectatori.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: