spot_img
2.5 C
Târgu Jiu
duminică, decembrie 3, 2023
Altele
  AcasăSocialLegea pensiilor, explicată vârstnicilor gorjeni! Secretar de stat: „Nici noi nu știm...

  Legea pensiilor, explicată vârstnicilor gorjeni! Secretar de stat: „Nici noi nu știm cum să aplicăm legea mai bine”

  Avantajele noii legi a pensiilor le-au fost prezentate vârstnicilor din județul Gorj chiar de către un secretar de stat din Ministerul Muncii și Justiției Sociale. Pensionarii au aflat ieri care sunt pașii pe care îi pregătește ministrul Lia Olguța Vasilescu în privința veniturilor acestora. Oficialii de la București au recunoscut că numeroasele schimbări legislative i-a bulversat inclusiv pe cei care trebuie să le aplice.

  Secretarul de stat Adrian Rândunică a fost prezent ieri la Târgu Jiu, unde a participat la ședința lunară a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice. Acesta i-a asigurat pe pensionari că nu vor avea parte de surprize, așa cum au pățit numeroși salariați, care s-au trezit cu lefurile diminuate după adoptarea legii salarizării. Rândunică a precizat că ministerul pe care îl reprezintă a adoptat cele mai multe măsuri prevăzute în programul de guvernare al PSD. „În Ministerul Muncii, prin doamna ministru Olguța Vasilescu, s-au întâmplat lucruri extrem de bune pe acest segment. Ministerul Muncii are cele mai multe măsuri implementate până acum din programul de guvernare și reamintesc doar câteva dintre ele: punctul de pensie, care a crescut spre deosebire de ultimii ani, fiind acum de 1.000 de lei și, printr-o hotărâre de guvern, de la 1 iulie va fi 1.100 de lei, pensia minimă a crescut la 520 de lei, iar de la 1 iulie va fi 640 de lei”, a declarat secretarul de stat.

  „Vom ajunge cu toții la pensie”

  Reprezentanții Ministerului Muncii recunosc că inclusiv specialiștii Caselor de Pensii au probleme în a aplica legislația, asta din cauza numeroaselor modificări făcute de-a lungul anilor. Secretarul de stat a dat asigurări că în urma dezbaterilor publice vor fi luate cele mai bune măsuri. „Nicio lege cu un asemenea impact nu a fost asumată de nimeni până când acest guvern a început să lucreze. Dacă întrebăm un expert de câte ori a fost modificată legea pensiilor, cu siguranță nu ar ști să răspundă fără să se uite pe acel act normativ. Asta pentru că au fost atât de multe modificări pe această lege, încât nici noi nu mai știm cum să o aplicăm mai bine. Tocmai de aceea ne-am propus să avem o nouă lege a pensiilor. Aceste consultări în teritoriu au rolul de a ne ghida foarte bine spre a face o nouă lege. Nu a existat niciodată o consultare atât de amplă și de serioasă înaintea apariției unui act normativ. Nu mă refer doar la cei 5 milioane și un pic de pensionari, pentru că vom ajunge cu toții într-o zi la pensie și ne dorim o legislație foarte bună”, a mai spus secretarul de stat Adrian Rândunică.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: