spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesLiliana Luca va fi înmormântată mâine. Noi detalii în legătură cu moartea...

  Liliana Luca va fi înmormântată mâine. Noi detalii în legătură cu moartea sa

  Liliana Luca, profesor universitar doctor la Universitatea „Constantin Brâncuși“ din Târgu Jiu, fost consilier local și ex președinte al organizației de femei a PSD Gorj, va fi înmormântată mâine în Cimitirul Municipal.

  Aceasta a murit luni, 20 septembrie în Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Ea a fost internată de pe data de 5 septembrie într-o stare gravă. După câteva zile a fost mutată la Terapie Intensivă, dar starea ei de sănătate nu s-a ameliorat. Liliana Luca avea vârsta de 59 de ani.

  Aceasta a își desfășura activitatea didactică în cadrul Facultății de Inginerie, fiind printre primele cadre didactice ale Universității „Constantin Brâncuși“.

  Ce alte afecțiuni mai avea Liliana Luca

  Direcția de Sănătate Publică Gorj a anunțat și ce alte afecțiuni mai avea Liliana Luca. Ea mai suferea de hipertensiune arterială, sindrom Sjogren și fibroză pulmonară cronică. Aceste afecțiuni i-au agravat starea de sănătate.

  Sindromul Sjogren este o boala cronica autoimuna in care glandele ce secreta fluide (cum sunt de ex. glandele salivare sau lacrimale) sunt atacate si distruse de către propriul sistem imun care, in loc sa protejeze corpul de infecții si boli, reacționează anormal si începe sa atace propriile celule si țesuturi sănătoase.

  Ca efect, glandele atacate sunt inflamate si secreția normala de lacrimi sau saliva este redusa, producând principalele simptome ale boli: ochii uscați si gura uscata. Însă, efectele pot fi extinse, pentru ca in corp sa găsesc si alte glande ce secreta fluide care mențin umiditatea.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: