spot_img
19.2 C
Târgu Jiu
miercuri, iulie 24, 2024
Altele
  AcasăSocialLimonadă și miere pe pâine, pentru copii, la Muzeul “Constantin Brâncuși” din...

  Limonadă și miere pe pâine, pentru copii, la Muzeul “Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu

  Ziua Internațională a Copilului a fost sărbătorită și la Muzeul Național „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu. Cei mici s-au bucurat de momente cu cântec, desene pe asflat și picturi pe față.

  “Sărbătorim copilăria și ne bucurăm alături de micuții care au însuflețit, astăzi, „Grădina cu vietăți de piatră”! Au fost organizate expoziții cu desene ale copiilor, spectacole, desene pe asfalt și pictură pe față. Colega noastră, Eugenia Firescu, muzeograf, le-a vorbit micuților despre copilăria marelui sculptor Constantin Brâncuși, despre jucăriile lui și despre viața de elev a marelui artist. Copiii au fost antrenați într-un dialog privind diferențele între obiceiurile și preocupările lor, comparativ cu vremurile copilăriei lui Brâncuși.
  Micuții au fost pictați pe față de către elevi ai Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu . Au fost serviți cu toții cu limonadă și miere pe pâine.
  Constantin Brâncuși spunea că atunci „când ai încetat să mai fii copil, ai murit de mult.” , așa că să rămânem cu toții copii și să ne bucurăm de tot ceea ce este simplu, inocent și colorat! La mulți ani, dragi copii!”, a transmis conducerea Muzeului.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!