spot_img
10.2 C
Târgu Jiu
vineri, martie 1, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesLipsă acută de personal la Centrul Maternal Târgu-Jiu

  Lipsă acută de personal la Centrul Maternal Târgu-Jiu

  Milosteanu: „În unitatea aceasta, deşi există prevederi legale cu privire la paza domeniului public, nu avem nici un paznic”

  Centrul Maternal din Târgu-Jiu se confruntă cu o problemă destul de frecventă în ultima perioadă: lipsa de personal. Unii dintre angajaţi au ales să plece în străinătate, alţii şi-au dat demisia, pentru a opta pentru alte posturi, pentru că salarizarea este de „mizerie”, aşa cum afirmă specialiştii din sistem. Cert este că, în acest moment, la nivelul instituţiei, posturile sunt blocate iar speranţă de mai bine nu este. Chiar dacă există prevederi clare, cu privire la paza domeniului public, care trebuie asigurată de personal calificat, instituţia nu are nici măcar un paznic, iar atribuţiile, cad, spune conducerea, pe toţi angajaţii. Fiecare angajat asigură serviciul permanent de pază a bunurilor, prin rotaţie.

  Centrul Maternal din Târgu-Jiu are în momentul de faţă doar 26 de angajaţi. Posturi vacante ar mai fi şi nevoie de personal, din plin. Însă, momentan aceste posturi sunt blocate. Potrivit conducerii, instituţia nu are nici măcar un paznic, astfel că, fiecare angajat este practic pus în situaţia de a monitoriza bunurile instituţiei. „Cu personalul este o problemă. Este o problemă pe considerentul că legislaţia noastră, exact cum spuneam anterior este contradictorie, deci dacă avem nişte standarde minime obligatorii care stipulează foarte clar numărul şi categoriile de personal care trebuie să asigure asistenţa acestor copii. Pe de altă parte, acum doi ani s-a dat o Hotărâre de Guvern, cu privire la standardele de cod, care se bate în cap, şi atunci ne interzice angajarea de personal”, a spus Gheorghe Milosteanu, directorul Centrului Maternal din Târgu-Jiu. Pe fondul salariilor mizere mulţi specialişti din sistem au luat drumul străinătăţii, în căutarea unui trai mai bun şi „mai decent”. „Avem educatoare care un salariu de 5 milioane lei vechi. Pe fondul greutăţilor şi problemelor cu care ne confruntăm, cei mai buni specialişti în domeniu au plecat să lucreze în străinătate. În unitatea noastră dintr-un număr de 33 de salariaţi, pe care îi avem pe statul de funcţii, în prezent suntem 26. Să sperăm că se va rezolva această problemă în ceea ce priveşte angajaţii din sistemul de protecţie socială. În unitatea aceasta, deşi există prevederi legale cu privire la paza domeniului public, nu avem nici un paznic. Atribuţiile de paznic şi grijă le-au revenit angajaţilor”, a mai spus Milosteanu. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Gorj, la nivel de direcţie sunt peste 100 de posturi vacante. Gheorghe Milosteanu spune că speră ca situaţia să se rezolve şi mai mult decât atât, fiecare instituţie să poate avea cei mai buni specialişti, pentru că un sistem trebuie să funcţioneze corect într-o ţară, membră a Uniunii Europene. „Noi directorii de complexuri când ne duce la analize, spunem aceste lucruri, dar ce poate face direcţia, dacă aşa este prevederea legală. Trebuie să sperăm că va fi mai bine”, a spus Gheorghe Milosteanu, directorul Centrului Maternal din Târgu-Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: