spot_img
Altele
  AcasăNews AlertLucrare realizată de un apreciat artist popular din Gorj pentru fundația Alex...

  Lucrare realizată de un apreciat artist popular din Gorj pentru fundația Alex Tache

  Daciana Ungureanu, un artist popular foarte apreciat din Gorj, a realizat o lucrare pentru Fundatia Alex Tache la Vâlcea, pentru realizarea unei case pentru copiii defavorizați.
  ‘Ca și anul trecut, am participat la „Festivalul brazilor cu dar” organizat de Fundatia Alex Tache la Vâlcea.
  De data aceasta eu am pictat pentru visul lui Alex…el a visat să construiască o casă pentru copiii defavorizați iar visul lui este aproape împlinit…dar a rămas doar visul, că el nu mai este…a murit… tânăr, foarte tânăr… și oameni speciali, care i-au fost aproape, duc visul mai departe…
  Lucrarea mea se numește «Plin de viață».
  Tabloul ilustrează un peisaj simbolic, plin de viață și înțelesuri profunde. Un brad central, reprezentând stabilitatea și creșterea, este împodobit cu semne precum „ochiul”, „dintele de lup”, „steaua cu opt colțuri”, „coloana”, „sărutul” lui Brâncuși și „cuplul”. Toate acestea sugerează conexiuni spirituale și înțelepciune. În același timp bradul este „pomul vieții”, cel care leagă lumile și ne amintește mai mult de Alex. „Sărutul” dar și „cuplul” sunt două elemente ce semnifică conexiunea profundă și iubirea care stau la baza oricărei construcții. „Dintele de lup” și „ochiul” sunt semne protectoare. „Steaua cu opt colțuri” ajută la orientare iar elementele vegetale și păsările cioc în cioc simbolizează natura și renaștere ei. Lucrarea emană o energie vie și multă speranță. Cadrul se dorește a fi unul magic și ne trimite într-o lume de poveste, acolo unde totul este posibil“, este mesajuil transmis de către Daciana Ungureanu.
  Alex Tache a fost diagnosticat cu o formă agresivă de cancer osos. Medicii i-au spus că mai are de trăit cel mult trei ani, dar Alex a trăit 20 de ani, timp pe care și l-a dedicat fundației și ajutorării persoanelor bolnave și defavorizate. Acesta s-a stins din viață în urmă cu aproape un an. Visul său era de a construi o casă pentru 16 copii fără familie.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: