spot_img
21.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 20, 2024
Altele
  AcasăSocialMai puțin miel pe masa de Paște

  Mai puțin miel pe masa de Paște

  Se apropie sărbătorile pascale și, odată cu ele, începe și agitația prin magazine. Ca și anul trecut, și de această dată, cel mai căutat produs rămâne carnea de miel. Cum târgurile sunt închise, cumpărătorii sunt obligați să se aprovizioneze din magazinele de profil. Prețurile piperate îi întorc din drum pe gorjeni.

  Dacă în anii trecuți, prin funcționarea celor trei târguri de sacrificare din județ, gorjenii puteau să negocieze prețul pe kilogramul de miel, anul acesta, din cauza pandemiei, cumpărăturile se fac doar în magazine. Prețul variază între 30 de lei și 100 de lei, în funcție de preferințele clientului. Unii recunosc că anul acesta nu au buget pentru luxul de a gusta carnea de miel. “Anul acesta, fără miel. Obișnuiam să îl achiziționăm din târgul de sacrificare. Nu luăm unul întreg, doar jumătate dar puteam negocia. Este adevărat, și acum putem lua la bucată dar nu ne mai permitem. Aceasta este situația. Compensăm cu alte bucate”, a transmis un târgujian.

  “Nu vom cumpăra miel. Este peste bugetul nostru. Am văzut prețurile, sunt măricele. Fiecare își cunoaște buzunarul. Vom merge pe carne de porc”, a declarat un alt cumpărător.

  Restaurant în sufragerie

  Sunt însă și gorjeni cu dare de mână care vor comanda mâncarea pentru masa de Paște. Restauratele livrează meniuri de sărbători. Pe lista produselor se numără drob, pască, ouă roșii, sarmale cu piftie, friptură de miel și prăjituri. Prețul pentru un meniu de patru persoane se ridică la 350 de lei. Livrările se fac în perioada 30.04.2021- 1.05.2021.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!