spot_img
21.8 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 3, 2023
Altele
  AcasăNews AlertConcurs Național de Pictura si Grafica ”Emancipare”

  Concurs Național de Pictura si Grafica ”Emancipare”

  Școala Populară de Arte ”Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, cu sprijinul Consiliului Județean Gorj, organizează prima ediție a Concursului Național de Pictură și Grafică ”Emancipare”. Evenimentul face parte din seria de activități dedicate împlinirii a 200 de ani de la Revoluția condusă de Tudor Vladimirescu.

  Concursul se adresează, în exclusivitate, cursanților școlilor populare de arte și meserii sau centrelor culturale din întreaga țară și este împărțit pe două secțiuni:

  – Secțiunea I se adresează cursanților de la disciplina pictură;

  – Secțiunea a II-a se adresează cursanților de la disciplina grafică.

  În cadrul secțiunii pictură există 3 categorii de vârstă, iar în cadrul secțiunii grafică 2 categorii de vârstă. Până la data de 23 de aprilie 2021, concurenții școlilor populare de arte au putut propune lucările lor în competiție.

  Juriul concursului este alcătuit din personalități în domeniul artelor plastice, care prin valoare și competență profesională, vor garanta corectitudinea clasamentului.

  Jurizarea Concursului Național de Pictură și Grafică ”Emancipare”, ediția I, este programată în perioada 27-28 aprilie 2021, iar Vernisajul expoziţiei şi festivitatea de premiere se vor desfășura în data de 29 aprilie, ora 12.00, la Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”.

  În perioada 29 aprilie – 14 mai 2021, lucrările vor fi expuse la Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu”. Accesul în expoziție și vizitarea acesteia impun purtarea măștii și respectarea regulilor de distanțare determinate de situația epidemiologică actuală.

  Lucrările premiate se înregistrează în patrimoniul Şcolii Populare de Arte ”Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, în scopul realizării unor albume sau/şi expoziţii.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: