spot_img
28.6 C
Târgu Jiu
duminică, iulie 21, 2024
Altele
  AcasăSocialMoş Crăciun, aşteptat de elevii târgujieni

  Moş Crăciun, aşteptat de elevii târgujieni

  Copiii gorjeni sunt implicaţi în acţiuni caritabile şi festivităţi tradiţionale sărbătorilor de iarnă. Astfel, cei mai mulţi dintre ei s-au reunit ieri la Casa Armatei din Târgu-Jiu, pentru a omagia venirea Crăciunului, aşa cum se cuvine. Aceştia au pregătit un moment artistic care a bucurat publicul prezent.

  Dorinţa părinţilor, copiilor şi a cadrelor didactice din Târgu-Jiu a fost organizarea unei festivităţi de Crăciun în care elevii să prezintă obiceiuri, tradiţii locale legate de această sărbătoare. Taina Crăciunului, pentru părinţi şi comunitatea locală, a constat în spectacolul şi bradul împodobit cu ornamente realizate de copii folosind diferite materiale. „În prag de sărbătoare”, evenimentul care s-a derulat seara trecută, a debutat cu un moment susţinut de copiii din cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare al Fundaţiei „ S.O.S. Copiii Gorjului. Micuţii au încântat publicul sosit la eveniment prin cântecele şi poeziile specifice Crăciunului. Copiii cu deficienţe fizice şi mentale de la această fundaţie au făcut faţă emoţiilor şi au dat pe scenă tot ce au avut mai bun, ridicând sala în picioare. Evenimentul de la Casa Armatei a continuat cu prestaţia micului pianist Ciprian Botănel, elev în clasa a III-a, în cadrul Liceului de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu. Festivitatea de Crăciun s-a bucurat de toată participarea părinţilor care au fost prezenţi la eveniment în număr foarte mare. Curioşi să-şi vadă copiii pe scenă, părinţii aproape că s-au înghesuit să prindă locuri în primele rânduri. Acţiunea a continuat cu un grup vocal, de la Grădiniţa „Teddy”, în colaborare cu Liceul de Muzică, grupul vocal „Armonia”, de la Grădiniţa Eminescu, sub coordonarea profesoarei Angela Murăreţu, un dans ţigănesc dar şi un dans popular „Căluşul”, prezentate tot de copiii de la această grădiniţă, desfăşurate sub coordonarea educatoarelor Maria Şcheau şi Mirella Ecobici. Publicul s-a bucurat şi de colindele celor de la Liceul de Muzică Târgu-Jiu.

  Tombolă pentru cei mici

  Cel mai aşteptat moment a fost acela al elevilor de la Grădiniţa „ Ecaterina Teodoroiu”, copii de etnie rromă care au încântat publicul cu dansurile ţigăneşti specifice. Micuţii au făcut senzaţie atât prin dans cât şi prin costumele tradiţionale pe care le purtau cu mândrie. Aceştia au demonstrat, încă o dată, dacă mai era nevoie, valoarea tradiţiilor comunităţii în care trăiesc, comunitate care, de cele mai multe ori, e discriminată. Evenimentul s-a încheiat cu un moment artistic susţinut de elevii Liceului cu Program Sportiv, în care au recitat, au cântat dar au şi dansat. La finalul serii, cei mai mulţi dintre elevi au participat la o tombolă, realizată de Grădiniţele şi instituţiile prezente la eveniment.

  Astfel organizată, serbarea de Crăciun a fost de neuitat pentru toată comunitatea locală.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!