spot_img
Altele
  AcasăSocialNumărul cazurilor de rujeolă a crescut alarmant! La Târgu Jiu ar putea...

  Numărul cazurilor de rujeolă a crescut alarmant! La Târgu Jiu ar putea fi instituită carantina

  rujeolaLa Spitalul Județean Târgu Jiu ar putea fi instituită carantina, după ce numărul cazurilor de rujeolă a crescut semnificativ, mai ales la copiii sub vârsta vaccinării.

  Măsura carantinei a fost propusă deja. „În prezent există 12 cazuri de rujeolă la Secția Boli Infecțioase. Sunt cazuri internate în urmă cu două săptămâni la Cărbunești și aduși aici și internați care au fost inițial la Pediatrie și acum sunt la Secția de Boli Infecțioase la Târgu-Jiu. Pacienții existenți sunt sub vârsta vaccinării. În cazul apariției de alte cazuri se va lua în considerare și instituirea carantinei, care va însemna izolarea cazurilor, interzicerea vizitelor, dezinsecție terminală. Dar, se va lua măsura doar dacă se va impune”, a spus managerul Tiberiu Tătaru de la SJU Târgu-Jiu.

  O situație similar se întâmplă și la Cărbunești. „Creșterea numărului de cazuri la populația de copii sub 11 luni și prezentarea lor în Secția de Boli Infecțioase-avem 12 copii, iar 8 au sub 11 luni- sunt cazuri de contact, la adulți, care au fost deja vaccinați, ne-a dus la concluzia că ar trebui cerută carantina pentru secțiile de Boli Infecțioase și Pediatrie. Propunerea a fost înaintată și se va face o analiză. Cert este că numărul cazurilor de copii bolnavi a crescut foarte mult, iar 95% dintre ei au fost internați în urmă cu două săptămâni la Pediatrie și tratați pentru alte afecțiuni. De aceea vrem să cerem măsuri de carantină până la dispariția incidenței. Aceeași situație este valabilă și la Pediatria de la Cărbunești”, a spus medicul Costinel Popescu, șef la Secția de Boli Infecțioase și purtător de cuvânt al SJU Târgu-Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: