spot_img
8.3 C
Târgu Jiu
duminică, martie 3, 2024
Altele
  AcasăSocialO tânără din Gorj, printre puținii specialiști care practică terapia Schroth!

  O tânără din Gorj, printre puținii specialiști care practică terapia Schroth!

  andreeaAndreea Ungureanu, tânără absolventă a Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu și a Universității „Victor Babeș”, este printre puținii specialiști din județul Gorj care practică o terapie inovatoare pentru tratarea scoliozei.

  Tânăra lucrează ca balneofiziokinetoterapeut la Centrul Medical pentru Sănătate Umană Gorj, iar în ultimii ani a urmat mai multe cursuri de specializare în diverse terapii. Andreea Ungureanu a precizat pentru ce este utilizată această procedură medicală și care sunt avantajele ei. „Terapia Schroth este cea mai eficientă metodă de tratament a scoliozei și cuprinde un program de exerciții fizice, concepute special pentru a stopa deviația coloanei vertebrale. Exercițiile se efectuează sub atenta supraveghere a kinetoterapeutului, scopul terapiei Schroth fiind îndreptarea coloanei vertebrale prin elongația activă a acesteia, derotarea vertebrelor prin respirație tridimensională, precum și tonifierea și strechingul musculaturii în poziția maximă corectivă”, a precizat Andreea Ungureanu, terapeut.

  Specialistul precizează și ce categorii de vârste sunt supuse riscului apariției bolii pentru care se utilizează terapia Schroth. „Scolioza este o afecțiune gravă, ce apare îndeosebi la copii şi adolescenți, fiind o deviere a axului coloanei vertebrale în planurile frontal, sagital şi orizontal. În 80% din cazuri, scolioza predomină la adolescenții de sex feminin, iar formele severe apar în unul din zece cazuri, tot la fete. Boala se evidențiază, mai ales, în perioada de creştere rapidă din timpul pubertății, dar sunt şi cazuri în care aceasta apare mai devreme”, a mai spus terapeutul.

  În județul Gorj doar alte trei persoane mai cunosc terapia Schroth, iar două lucrează la aceeași clinică unde Andreea își desfășoară activitatea de câțiva ani.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: