spot_img
9.2 C
Târgu Jiu
sâmbătă, martie 2, 2024
Altele
  AcasăSocialPeste 100 de meşteri din România prezenţi la Oradea

  Peste 100 de meşteri din România prezenţi la Oradea

  Targ-mesteri-Oradea-4Târgul Meşterilor Populari din Oradea, desfăşurat între 21–23 iulie 2017, în parcul Bălcescu, a adunat peste 100 de creatori. Ediţia a XXIV-a a fost organizată şi în acest an de Muzeul Ţării Crişurilor.

  În cadrul evenimentului au venit meşteri populari din Maramureş, Bucovina, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Banat, Transilvania, Bihor care au oferit ceramică, obiecte de fier, lemn, papură şi împletituri din nuiele, piese textile, port popular tradiţional şi vestimentaţie inspirată din acesta, podoabe, pictură naivă, icoane pe sticlă, ouă încondeiate, sticlă, turtă dulce, plăcinte, colac secuiesc. Totodată, au fost invitaţi meşteri populari din Ungaria (turtă dulce, port popular, ceramică, podoabe, piese din metal), Serbia (obiecte din lemn, machete de instalaţii tehnice) şi Camerun (măşti, podoabe). La Târgul Meşterilor Populari din Oradea 2017 au participat din Gorj, ca reprezentanţi ai Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, etnologul Pompiliu Ciolacu şi Cristina Ciolacu. Aceştia au expus produsele lor în standurile special amenajate în Parcul Bălcescu, pentru cei care iubesc obiectele tradiţionale.

  Targ-mesteri-Oradea-3Targ-mesteri-Oradea-2Targ-mesteri-Oradea-1

   
   
   
   
   
   

  Vânzările au mers destul de bine anul acesta

  Evenimentul de la Oradea este printre cele mai vechi de la nivel naţional alături de cele organizate de Muzeul Astra din Sibiu şi Muzeul Satului din Bucureşti. Ca şi longevitate târgul organizat la Oradea se situează în primele cinci.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: