spot_img
11.1 C
Târgu Jiu
duminică, februarie 25, 2024
Altele
  AcasăSocialPeste 180 de mii de carduri activate!

  Peste 180 de mii de carduri activate!

  Peste 180.000 de carduri de sănătate au fost deja activate de către gorjeni! Aceasta este situaţia la ora actuală, potrivit conducerii Casei de Judeţene de Asigurări de Sănătate. Deşi mare parte din carduri au ajuns deja la asiguraţi, la sediul instituţiei mai există încă peste 2000 de carduri neridicate.

  card-sanatate

  La nivelul judeţului Gorj, au fost tipărite aproximativ 280 de mii carduri, acestea fiind distribuite cetăţenilor în două tranşe. Potrivit directorului CJAS, urmează a mai fi distribuite alte 10.000 de carduri. „În momentul de faţă pentru judeţul Gorj, au fost tipărite 278.344 de carduri. Dintre ele s-au distribuit în 2 tranşe. Prima tranşă de 245.000, a doua tranşă de 10.000, iar în momentul de faţă, în zilele următoare, va începe încă o tranşă de 10.508 carduri care vor fi distribuite prin Poşta Română. Acest proiect de distribuire şi de tipărire este un proces continuu şi cu siguranţă că va continua de acum înainte mai mult timp. Dintre toate cardurile, un număr de 182.000 de carduri sunt deja activitate”, a declarat Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj. În ceea ce priveşte situaţia cardurilor ce încă aşteaptă să fie ridicate de la CJAS, numărul acestora depăşeşte 2000. Directorul instituţiei crede că, în mare parte, posesorii acestora sunt cetăţeni care nu mai locuiesc în ţară. „Vorbim de aproximativ 2000 de carduri care încă mai sunt la sediul nostru. Faţă de primele luni, când se mai prezentau persoane la ghişeu pentru a le ridica, credem că aceste carduri sunt pentru persoane care în procent de 90% nu se mai află în ţară pentru că, cu siguranţă, în termen de 10 luni de când au ajuns la noi, trebuiau să vină să le ridice sau consideră că încă nu au nevoie de ele”, a precizat Daniel Bondoc.

  208 carduri refuzate

  Numărul asiguraţilor gorjeni care au refuzat cardul de sănătate se ridică la 208. Deşi iniţial au fost mai multe persoane care nu au fost de acord cu aceste carduri de sănătate, se pare că unii dintre ei au lăsat deoparte scepticismul şi au decis să intre în normalitate. „La un moment dat erau undeva la 220. O parte din cei care le-au refuzat iniţial, au făcut cereri ca să li se retransmită aceste carduri, deci numărul este în scădere. Cu siguranţă că marea majoritate până la urmă le vor primi pentru că sistemul funcţionează cu adeverinţe care se eliberează o dată la trei luni, ori este incomod pentru cineva să se prezinte o dată la trei luni pentru a ridica acea adeverinţă şi numai la ghişeele noastre. Cei care au refuzat iniţial aceste carduri au văzut că sunt spre beneficiul lor şi nu prezintă niciun fel de risc”, a declarat preşedintele CJAS Gorj, Daniel Bondoc.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: