spot_img
9.2 C
Târgu Jiu
sâmbătă, martie 2, 2024
Altele
  AcasăSocialPeștera Polovragi, încasări record

  Peștera Polovragi, încasări record

  După o perioadă în care banii au fost tot mai puțini, Peștera Polovragi are din nou încasări semnificative. Anul acesta, administratorii grotei au adus bugetului Muzeului Județean „Alexandru Ștefulescu” Târgu-Jiu suma de 100.000 lei, adică aproape dublu față de anul precedent.

  Mii de turişti la Peştera PolovragiÎncasările la Peștera Polovragi au fost anul trecut de 60.000 lei, însă anul acesta numărul mare de turiști a dus la un buget de 100.000 lei. Peste 30.000 de persoane au vizitat caverna și au achiziționat suveniruri de la Polovragi. „A fost vremea frumoasă, toamna lungă și am fost vizitați de foarte mulți turiști. Dacă în 2014 au venit 20.000 de turiști, anul acesta la Peștera Polovragi au venit peste 30.000 de persoane din țară și din străinătate. Astfel, încasările obținute au fost foarte mari, aproape duble față de 20914. Încă nu am făcut toate calculele, dar până acum, din datele contabile, avem încasări de peste 100.000 lei”, a declarat ghidul Felicia Bantea.

  Peștera Polovragi este renumită pentru legenda lui Zamolxis, cei mai mulți turiști dorind să afle cât mai multe informații despre acest mit.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: