spot_img
3.4 C
Târgu Jiu
vineri, decembrie 1, 2023
Altele
  AcasăSocialProgramul „Școală după școală”, tot online

  Programul „Școală după școală”, tot online

  Programul „Școală după școală” crează deja probleme. Începând cu data de 8 martie elevii care s-au înscris pentru a participa la cursurile remediale ar trebui, deja, să recupereze din materia pierdută. Numai că o parte din beneficiari au aceleași problemă, nu au acces la tehnologie pentru a participa la aceste cursuri. Multe dintre localitățile unde elevii s-au înscris la orele extra se află în scenariul roșu, printre ele și Municipiul Târgu Jiu. Potrivit deciziilor luate de la centru cursurile se vor ține tot online.

  În județul Gorj mii de elevi și-au pus speranțele în programul remedial anunțat de Ministerul Educației. Calendarul a mers strună până când școlarii au aflat că orele se vor ține tot online, cel puțin în majoritatea cazurilor. Numărul mare de infectări din unele localități nu permite accesul fizic în clase.  „Avem peste 3500 de elevi care s-au înscris în program. Cei mai mulți elevi sunt din Țânțăreni, Școala „Voievod Litovoi” din Târgu Jiu, „Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu, Colegiul Național „George Coșbuc” din Motru, Colegiul Auto din Târgu Jiu. Sunt elevi într-un număr destul de mare înscriși la acest program. Se va recupera materia pentru disciplinele matematică, română, chimie, fizică și biologie. De pe 8 martie programul începe efectiv. O să se facă contract separat cu fiecare dascăl, vor avea un program, se va monitoriza prezența, există și o limită de cinci absențe. Municipiul Târgu Jiu este în scenariul roșu și elevii claselor V-VIII, clar, vor avea același regim, tot în online. Există o reglementare clară în acest sens”, au transmis oficialii ISJ Gorj.

  Nemulțumiri

  Părinții se declară nemulțumiți de acest aspect. Aceștia susțin că dascălii care i-au informat despre acest program nu le-au spus că orele se vor ține tot online. “ Mi se pare aberant. Consider că este, mai degrabă, o formă ascunsă de a stimula finaciar profesorii. Dacă copilul meu nu a dispus de tehnologia necesară pentru a frecventa cursurile cum poate să ia parte la aceste ore remediale?! În momentul în care am fost înștiințați de acest program, nu ni s-a comunicat că orele vor fi tot online. Exclus ca copilul meu să stea de dimineața până seara cu ochii într-un telefon”, a transmis o mămică din Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: