spot_img
1.1 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 4, 2023
Altele
  AcasăSocialProiect, la final!

  Proiect, la final!

  Şi în Gorj, proiectul ,,Fii activ la orice vârstă!”, implementat prin Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, a adus în atenţia persoanelor neocupate în vârstă de peste 55 de ani o largă campanie de informare şi conştientizare asupra oportunităţilor de integrare pe piaţa muncii. Proiectul s-a derulat pe o perioadă de 18 luni, iar efectele sale scontate nu vor întârzia să apară.

  ana-maria-niculescu-ajofmProiectul a fost derulat în perioada mai 2014-noiembrie 2015, iar beneficiarii sunt persoane de peste 55 de ani, dar şi angajatori care şi ei trebuie sprijiniţi într-un fel sau altul pentru a spori numărul de angajaţi. Obiectivul general al proiectului îl constituie conştientizarea în rândul clienţilor Serviciului Public de Ocupare a importanţei conceptului de îmbătrânire activă pe piaţa muncii. În primele 3 luni a fost realizată o cercetare socială şi de opinie în rândul angajatorilor, faptul că sunt destul de mulţi dintre ei reticenţi, dovedindu-se un impediment real în angajarea persoanelor neocupate de peste 55 de ani. Peste 4 mii de locuri sunt vacante şi destinate pe piaţa muncii acestor persoane care au peste 55 de ani, iar din grupul ţintă, le ocupă în procent 8%. „Ca şi rezultate ale acestui proiect, este practic o campanie de informare în rândul persoanelor cu vârsta peste 55 de ani, dar nu în ultimul rând a angajatorilor care sunt destul de reticenţi în urma anchetei sociale care s-a realizat la nivelul ţării, angajatorii nu prea doresc să angajeze din această categorie şi s-au făcut foarte multe spoturi audio, video, este şi o pagină de Facebook, „Fii activ la orice vârstă!”, foarte multe bannere, pliante”, a declarat directorul adjunct al AJOFM Gorj, Ana Maria Niculescu.

  Vârsta nu este un impediment!

  Deşi campania a fost cu precădere una de promovare prin canale mediatice de informare, efectele scontate nu vor întârzia să apară. „Problema este să conştientizăm că pentru aceste persoane în vârstă este foarte benefic să ocupe un loc de muncă. De ce? Fiecare are acasă un părinte, un bunic care se încadrează în această vârstă şi practic şi psihicul lui este mult mai bun dacă are o ocupaţie”, a mai spus Ana Maria Niculescu. Nu mai puţin de 8 ateliere de lucru cu angajatorii a fost derulate la Gorj, iar în atenţie se au şi subvenţiile pe care statul le acordă angajatorilor pentru o şansă acordată salariaţilor. Lunar, se încasează 50 de lei de la stat acolo unde angajatorul îşi arată disponibilitatea, perioada fiind de 12 luni. Obligaţia angajatorului este ca, odată primită subvenţia, să menţină salariatul 18 luni, anul de subvebnţie şi alte şase luni. Mai mult, dacă persoana mai are 5 ami până la pensionare şi este angajată, subvenţia se menţine timp de 5 ani.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: