spot_img
1.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, decembrie 9, 2023
Altele
  AcasăEveniment"Mafia cărbunelui" şi furtul de lemne iau amploare!

  „Mafia cărbunelui” şi furtul de lemne iau amploare!

  Mafia cărbunelui ia amploare în Gorj! Asta reiese din bilanţul reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, de la începutul anului fiind întocmite 47 de dosare penale pe sustragere de cărbune. Pe aceeaşi linie stau şi dosarele penale întocmite pentru furt de material lemnos, în deosebi de când a intrat în acţiune sistemul „Radarul Pădurilor”.

  banda-carbune

  Bogăţiile judeţului Gorj sunt exploatate la maximum de cetăţeni, dar şi de societăţi comerciale. Când vine vorba de sustragere de cărbune, infracţionalitatea este una ridicată. Tot mai multe persoane, printre care şi poliţişti, s-au ales cu dosare penale, de la începutul anului şi până în prezent. Din totalul de 47 de dosare întocmite de poliţiştii gorjeni, asupra a 37 de persoane s-a început urmărirea penală, ulterior faţă de acestea dispunându-se măsurile legale de către procurorul de caz. Dintre acestea, asupra a 28 de inculpaţi s-a aplicat măsura controlului judiciar. „La nivelul IPJ Gorj se acţionează în mod constant pe linia prevenirii şi bineînţeles, a combaterii fenomenului infracţional privind sustragerea de cărbune. Este adevărat că are un caracter relativ permanent, această activitate, motiv pentru care elocvent în acest sens este şi numărul mare de dosare penale întocmite începând cu luna ianuarie a anului 2015. Au fost întocmite 47 de dosare penale pe sustragere de cărbune. Vorbim aici de dosarele penale întocmite cu preponderenţă la nivelul subunităţilor care au în competenţă aceste unităţi minieră, în speţă Poliţia Oraşului Rovinari, Poliţia Oraşului Turceni şi Poliţia Oraşului Motru, precum şi Serviciul de Investigaţii Criminale”, a declarat Mihai Petcoiu, inspector Serviciul Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj.

  Furt de lemne, „în floare”!

  LEMNELansat cu mare fast în octombrie anul trecut, sistemul “Radarul Pădurilor” se pare că funcţionează perfect, în zonele bogate în masă lemnoasă din Gorj! Tot mai multe persoane se aleg cu dosare penale în urma sustragerii de lemne, după ce organele de cercetare penală se autosesizează. „S-a mărit numărul sesizărilor şi vorbim aici de sesizările din oficiu din partea organelor de cercetare penală, care este indicatorul care ne interesează pe noi, în primul rând. Ne interesează să prevenim, iar în situaţia în care se întâmplă să constatăm noi să nu ajungem să vină partea vătămată să spună că i s-a sustras material lemnos”, a spus Vasile Roibu, inspector principal Serviciul Ordine Publică Gorj. Problemele cu care oamenii legii se confruntă, încă, sunt cele ale suprafeţelor de fond forestier neadministrate.

  Articolul precedent
  Articolul următor
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: