spot_img
Altele
    AcasăSocialŞcoala altfel la fabrica de pâine Succes

    Şcoala altfel la fabrica de pâine Succes

    “Şcoala altfel” a ajuns ieri la fabrica de pâine Succes. Zeci de copii de gimnaziu au urmărit procesul de fabricare a produselor de panificaţie şi patiserie. Cei mici au avut ocazia să realizeze şi ei produse de panificaţie, iar la final au primit pâine şi cozonaci, proaspăt scoase din cuptor.

    scoala-altfel-fabrica-paine-1scoala-altfel-fabrica-paine-2

    Fabrica de pâine Succes a fost destinaţia de astăzi a elevilor de clasa a doua de la Şcoala Gimnazială „Constantin Săvoiu”, în cadrul programului „Şcoala Altfel”. Cei mici au urmărit procesul de fabricaţie al pâinii şi al produselor de patiserie. După ce au aflat ingredientele folosite la obţinerea pâinii sau a cozonacilor, elevii au avut ocazia să îşi facă singuri produse din aluat bine crescut. „Mi s-a părut foarte interesant să fac eu o pâine sau un melcişor. Am văzut şi cuptoarele în care se coace pâinea şi cozonacii. Abia aştept să mănânc din cozonacii aceia din cuptor”, a spus unul dintre elevii care au vizitat ieri fabrica de pâine Succes. Brutarii fabricii de pâine Succes le-au explicat copiilor cum se fabrică pâinea şi produsele de patiserie şi care sunt ingredientele principale, făină, apă sare şi un pic de drojdie, sunt ingredientele necesare pentru ca o pâine să fie numai bună. Iar degustătorii au fost cât se poate de mulţumiţi. „E foarte bună pâinea asta, mai ales că e caldă şi arată şi bine, e crocantă”, a spus un alt elev. Personalul fabricii Succes este obişnuit cu astfel de vizitatori, care vin în fiecare an, în „Săptămâna altfel”, pentru a deprinde procedurile corecte de realizare a produselor de panificaţie. „Le-am arătat cum se lucrează în fabrica de pâine, utilajele, le-am oferit posibilitatea să facă şi ei pâine din aluat şi le-am prezentat ingredientele: apă, făină, sare şi drojdie, lucrăm tradiţional şi natural”, a declarat Maria Popescu, tehnolog fabrica de pâine Succes. La final cei mici au plecat acasă cu un bagaj nou de cunoştinţe dar şi cu pâine, cozonac şi chec, proaspăt scoase din cuptor.

    scoala-altfel-fabrica-paine-6scoala-altfel-fabrica-paine-5

    scoala-altfel-fabrica-paine-4scoala-altfel-fabrica-paine-3

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: