spot_img
4.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, decembrie 9, 2023
Altele
  AcasăSocialSe distribuie a doua tranşă de ajutoare UE

  Se distribuie a doua tranşă de ajutoare UE

  Cea de-a doua tranşă de ajutoare de la Uniunea Europeană a ajuns şi la Târgu-Jiu. Din această săptămână, beneficiarii acestor alimente pot ridica pachetele de la noua Piaţă Agroalimentară din Târgu-Jiu.

  Ajutoarele de la UE…aşteaptă să fie ridicateA ajuns și cea de-a doua transă de alimente europene. Târgujienii cu probleme financiare pot merge să își ridice produsele din partea Uniunii Europene. În depozitele Direcției de Protecție și Asistență Socială se află făina, mălaiul, zahărul, orezul și conservele. „În data de 11 şi 12 am primit 5.300 de cutii, fiind a doua livrare şi urmează să primim în 20 şi 21 diferenţa până la 18.000 de cutii cu alimente pentru municipiul nostru”, a declarat Alina Toader, director DPPS Târgu-Jiu. Cei care vor primi produsele sunt târgujienii care se încadrează în venitul minim prevăzut de lege, de 450 de lei pe membru de familie, dar şi şomerii indemnizaţi. „Sunt beneficiarii de ajutor, social, familiile care beneficiază de alocaţie pentru susţinerea familiei şomerii în plata sau în evidenţă, persoanele cu handicap grav, pensionarii. Trebuie să realizeze până în 450 de lei pe lună, cu excepţia celor cu handicap grav sau accentuat”, a mai precizat Alina Toader.

  Gorjenii cu venituri reduse aşteaptă aceste pachete întregul an. „Aştept pachetele astea de la începutul anului. Am pensie mică şi nu îmi ajung banii nici pentru facturi şi medicamente, mâncare iau şi eu dacă mai rămâne ceva”, a spus o pensionară care şi-a ridicat pachetul cu alimente. În Gorj, 18.000 de pachete vor fi distribuite pentru anul 2016.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: