spot_img
21 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 15, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesTaxiul gratuit pentru persoanele cu dizabilități riscă să dispară

  Taxiul gratuit pentru persoanele cu dizabilități riscă să dispară

  E nevoie de fonduri pentru ca taxiul pentru persoanele cu dizabilități, disponibil în municipiul Târgu Jiu, să nu dispară.

  Serviciul de taxi gratuit pentru persoanele cu dizabilități a fost înființat cu fonduri europene, însă s-au terminat fondurile asigurate prin proiect. Este vorba de suma de 5.000 de lei lunar pentru plata șoferului, a unui dispecer și achiziția combustibilului. Daniel Andrei, inițiatorul proiectului și coordonatorul Centrului „Christian” din Târgu Jiu, a declarat că taxiul este folosit numai de persoanele în scaun rulant și numai în scopuri medicale. Se merge la tratament, la unități medicale din oraș.

  „Un grup de persoane, unii dintre noi cu dizabilități, am înființat Asociația Servim Comunitatea în luna octombrie 2020, ca urmare a unui proiect cu finanțare europeană, prin care s-a reușit dezvoltarea unui serviciu social de transport adaptat persoanelor în scaun rulant care deservește categoria persoanelor cu dizabilități ce întâmpină greutăți în a se deplasa în vederea participării la viața socială, deplasare la Comisia de evaluare a persoanelor cu dizabilități, la spital, cabinete medicale, la  centre de zi pentru persoane cu dizabilități, etc. Prin intermediul proiectului, am achiziționat un autoturism nou, marca Dacia Dokker, pe care l-am adaptat corespunzător printr-o firmă de specialitate, cu rampă de acces, sistem de siguranță și confort Future Safe cu sprijin lombar și cervical; fixare fotoliu rulant în patru puncte cu două centuri de siguranță retractabile în partea din față și două centuri cu tensionare în partea din spate. Prin intermediul proiectului, am angajat un șofer pentru asigurarea transportului adaptat, de luni până vineri, 8 ore pe zi, pentru o perioadă de 18 luni, cât ne asigură proiectul plata salariului, respectiv sfârșit de luna mai 2022.

  De asemenea, o persoană cu dizabilități, angajată pe acest proiect, 4 ore/zi, operează zilnic preluarea comenzilor de la persoanele cu dizabilități eligibile, planifică și alocă vehiculul și șoferul pentru efectuarea curselor de transport punct la punct la numărul de telefon 0772 22 33 44. Din luna iunie 2022, am intrat în perioada de sustenabilitate, fiind necesar continuarea serviciului de transport adaptat prin mijloace și resurse proprii.”, conform lui Daniel Andrei.

  ASOCIAȚIA SERVIM COMUNITATEA
  Loc: Târgu Jiu, str. Unirii, nr. 84, Jud. Gorj , cod postal 210143
  Înregistrată în Registrul Asociaților și Fundațiilor sub nr. 53 /2020
  Cod fiscal:43320637
  Cont: RO49BTRLRONCRT0571906701, deschis la BT, Targu-Jiu

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: