spot_img
24 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 20, 2024
Altele
  AcasăEconomicUn șef din CEO afirmă că din septembrie se va funcționa fără...

  Un șef din CEO afirmă că din septembrie se va funcționa fără Craiova 2

  Un șef din Complexul Energetic Oltenia spune că, din luna septembrie, Complexul Energetic Oltenia se va pregăti să funcționeze fără Sucursala Electrocentrale Craiova 2.

  Se fac demersuri, în continuare, pentru ca acest lucru să se concretizeze, după cum a precizat Ion Rușeț, consilier al președintelui Directoratului Complexului Energetic Oltenia. Activele SE Craiova 2 vor fi preluate de Societatea Electrocentrale Craiova. Noua firmă are același acționariat ca și CEO și nu va mai avea vreo legătură cu societatea cu sediul în Târgu Jiu. Externalizarea SE Craiova 2 este planificată de mai mulți ani, având în vedere că sucursala respectivă se ocupă și de producerea de energie termică.

  Pe viitor, se are în vedere ca și Consiliul Local al municipiului Craiova să devină acționar.

  „Producția și vânzarea de energie termică nu face parte din obiectul principal de activitate al CE Oltenia; Consiliul Local al Municipiului Craiova ar fi avantajat prin deținerea controlului asupra rețelei de transport și distribuție a agentului termic și a sursei de producție a acestuia, având, astfel, posibilitatea de a controla costurile totale și a realiza un program de modernizare integrat, incluzând generare și distribuție; Prin externalizarea S.E. Craiova II către autoritățile locale, modernizarea rețelei ar putea fi efectuată prin accesarea de fonduri destinate în mod special pentru aceste tipuri de activități, fonduri ce au ca beneficiari eligibili autoritățile locale, cum ar fi fondul de modernizare; Externalizarea S.E. Craiova II către autoritățile locale ar contribui semnificativ la asigurarea continuității alimentării adecvate a consumatorilor din municipiu și către societatea Ford SA. Ulterior divizării, S.E. Craiova II ar putea fi integrată prin crearea unei noi societăți cu acționari actuali ai CEO și Consiliul Local al municipiului Craiova.”, conform Complexului Energetic Oltenia.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!