spot_img
10.1 C
Târgu Jiu
vineri, martie 1, 2024
Altele
  AcasăSocialTurceni, oraşul în care se munceşte în ritm continuu

  Turceni, oraşul în care se munceşte în ritm continuu

  Oraşul Turceni, cât şi localităţile aparţinătoare sunt teatrele unor operaţiuni de modernizare, unde lucrările merg în ritm susţinut, aşa cum au decurs în ultimii patru ani. Chiar dacă toată ţara se vaită de criză, la Turceni încă se munceşte. Primarul Ion Iordache împreună cu viceprimarul Dumitru Gâlceavă, sunt artizanii transformării unei localităţi care avea un aspect de ghetou, într-un oraş de toată frumuseţea, devenit o adevărată mândrie a Gorjului.

  Cu toate că foarte multe investiţii sunt blocate de un sistem mult mai centralizat decât al comunismului, acolo unde este voinţă, se poate face treabă. La Turceni, doi oameni şi-au dat mâna în urmă cu patru ani, şi s-au chitit pe muncă. Cine nu a mai văzut oraşul în ultimii ani, rămâne de-a dreptul entuziasmat de felul cum arată azi. Primarul Ion Iordache şi viceprimarul Dumitru Gâlceavă au demonstrat tuturor că acolo unde este înţelegere şi voinţă, treburile merg strună. Ca şi ieri şi azi se lucrează în ritm susţinut, iar lucrările de mâine sunt ca şi începute. Vom face referire de această dată, în mare măsură la lucrările care sunt deja licitate, urmând a fi puse în aplicare în viitorul foarte apropiat.

  Lucrări aşteptate de zeci de ani

  La blocurile de locuinţe se va începe reabilitarea subsolurilor, prin iniţiativa primăriei în parteneriat cu asociaţiile de proprietari. Această investiţie este aşteptată ca pâinea caldă de către locatari, subsolurile fiind inundate de zeci de ani. O altă investiţie este amenajarea zonei „sens giratoriu”-biserică Turcenii de Jos-Colonie, cu preluarea apelor din gospodăriile cetăţenilor; amenajarea urbanistică a zonei „sens giratoriu”-intrare în satul Stolojani; s-a aprobat de către Consiliul Local studiul de fezabilitate, urmând să se facă proiectul tehnic pentru ştrandul din oraşul Turceni; se află în licitaţie lucrările pentru cişmelele de apă care vor fi plasate în toate zonele oraşului, şi de unde vor fi întreţinute şi spaţiile verzi; se va extinde reţeaua de apă pe circa 1,5 km, pe strada Preot Iancu Popilian, Profesor Emil Gâlceavă şi Muncii; în zona Cămin-creşă se va face o parcare; la Stolojani este o bază sportivă în fază de finalizare, rămânând de realizat doar sistemul de irigare al gazonului; este în licitaţie naţională, realizarea a 12,237 km de asfalt în localităţile aparţinătoare şi 3,012 în oraşul Turceni.

  În sprijinul agricultorilor

  Primăria Turceni va veni în sprijinul agricultorilor din toate localităţile aparţinătoare, printr-un proiect viabil, menit să acorde agricultorilor posibilitatea de a-şi putea muncii pământurile în mod eficient, dar şi de a-şi valorifica produsele pe piaţă, la un preţ rezonabil. Viceprimarul Dumitru Gâlceavă, motorul acţiunilor edilitare şi gospodăreşti din Turceni, studiază posibilitatea unui parteneriat cu o instituţie de specialitate, care să stabilească la faţa locului ce şi unde trebuie cultivat. Primăria va acorda ajutor pentru solarii şi pentru sistemul de irigare al culturilor, urmând ca agricultorii să ramburseze sumele de bani în tranşe, după posibilităţi. De remarcat este şi faptul că acest proiect are şi scopul de a crea locuri de muncă pentru toţi cei care nu au serviciu.

  Control medical gratuit pentru toţi cetăţenii

  Tot în sprijinul cetăţenilor din Turceni, pe data de 08. 04. 2012, cu ocazia Zilei Sănătăţii, conducerea primăriei în colaborare cu reprezentanţii sănătăţii din Gorj, va da posibilitatea tuturor locuitorilor de a-şi face un control medical, prin care îşi vor testa nivelul glicemiei din sânge, dar şi tensiunea arterială a fiecăruia în parte. Viceprimarul Dumitru Gâlceavă ne-a declarat că a asigurat amplasarea unor corturi medicale destinate unor asemenea verificări, atât în oraşul Turceni, cât şi în toate localităţile aparţinătoare.

  Te-ar mai putea interesa

  3 COMENTARII

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: