spot_img
24 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 20, 2024
Altele
  AcasăSocial(VIDEO): Apel al persoanelor cu dizabilități: „Nu-mi lua locul de parcare!”

  (VIDEO): Apel al persoanelor cu dizabilități: „Nu-mi lua locul de parcare!”

  Un videoclip de conștientizare privind importanța ca locurile de parcare pentru persoane cu dizabilități să fie lăsate libere a fost realizat și distribuit de către Asociația „Servim Comunitatea“. Acesta este difuzat la mai multe posturi locale de televiziune. Proiectul „Porți deschise în comunitate pentru persoanele cu dizabilități, E dreptul meu, e locul meu!“ este finanțat de către Consiliul Județean Gorj.

  Obiectivul campaniei este conștientizarea si sensibilizarea comunității cu privire la locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități.

  „Mulțumită Primăriei Târgu-Jiu, prin societatea Edilitara, în orașul nostru s-au adaptat și semnalizat locurile de parcare pentru persoanele cu dizabilități, așa încât vizibilitatea acestor locuri este una sporită.

  Această campanie o derulăm cu intenția de a încuraja șoferii auto sănătoși să respecte un drept firesc al persoanelor cu dizabilități. Persoanele cu dizabilități nu își doresc loc de parcare dedicat, însă au nevoie de el. Ne dorim creșterea nivelului de conștientizare din comunitatea noastră locală și județeană a șoferilor sănătoși și crearea unui drum cât mai larg spre incluziune pentru persoanele cu dizabilități. Persoanele cu dizabilități și aparținătorii acestora s-au confruntat în mod constant, și încă se confruntă, cu problema ocupării locurilor de parcare dedicate lor, de la nivelul instituțiilor și parcărilor publice, la spital, la centrele comerciale sau magazinele cu produse de uz larg, de către șoferii fără dizabilități. Aceștia fie nu sunt informați și nu înțeleg nevoia eliberării acestor locuri de parcare, fie nu au răbdare sau timp să caute un alt loc de parcare.

  Gândiți-vă la ce înseamnă să trăiești cu o dizabilitate, să depinzi de un scaun cu rotile, de alte echipamente de asistență sau să te deplasezi cu greutate câțiva metri. Fiecare zi poate fi o luptă și simpla acțiune de a găsi un loc de parcare adecvat poate face o diferență uriașă. Locurile de parcare pentru persoanele cu dizabilități nu sunt un privilegiu, ci un drept, un drept la accesibilitate și la o viață normală. Când se ocupă aceste locuri de către alte persoane, îngreunăm viața celor care depind de ele.

  Ne-am propus astfel, prin intermediul proiectului, să distribuim 2.500 flyer-e sub motto-ul «E dreptul meu, e locul meu»,  să realizăm 3 sesiuni de distribuire flyer-e privind problema ocupării locurilor de parcare dedicate persoanelor cu dizabilități; 3 locații din Municipiul Târgu-Jiu, în care se vor distribui pliantele de informare privind dreptul persoanelor cu dizabilități la locurile de parcare care sunt adaptate și semnalizate corespunzător așa încât șoferii sănătoși să le lase libere pentru ei; am realizat un spot video care se difuzează la TV și în mediul online orientat pe această tematică. Acest proiect este cofinanțat din bugetul județului Gorj pe anul 2023“, a spus Daniel Andrei, președintele Asociației.

  Proiectul poate fi dezvoltat

  Proiectul poate fi dezvoltat și în alte domenii de interes pentru persoanele cu dizabilități „Proiectul are toate atuurile de a fi replicat și de alte comunităti locale și/sau județene, astfel încât persoanele cu dizabilități să fie motivate și din acest punct de vedere să fie mai active în sferele vieții sociale, culturale, economice, etc., la nivelul comunității.

  Vă încurajez să devenim exemple de bună conduită și să lăsăm întotdeauna libere locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități. Acesta nu numai că este un act de omenie, ci și o modalitate de a face viața mai ușoară pentru cei care depind de aceste locuri, pentru a-și desfășura activitățile de zi cu zi“, a mai spus Daniel Andrei.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!