spot_img
9.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, martie 2, 2024
Altele
  AcasăSocialÎn weekend are loc Festivalul folcloric „Iustina Băluţeanu”, de la Bustuchin

  În weekend are loc Festivalul folcloric „Iustina Băluţeanu”, de la Bustuchin

  festival-bustuchin-4Zeci de artişti sunt aşteptaţi la pe 30 iulie la Festivalul folcloric „Iustina Băluţeanu”, desfăşurat în comuna Bustuchin. Propunându-şi revigorarea vieţii cultural artistice a zonei de est a judeţului Gorj, mai ales în domeniul folclorului, festivalul născut din iniţiativa conducerii administrative a comunei Bustuchin, este deschis deopotrivă, tinerilor interpreţi, vocali şi instrumentişti, individuali sau grupaţi în formaţii folclorice precum şi ansamblurilor de dansuri populare.

  Festivalul „Iustina Băluţeanu” este deschis interpreţilor de folclor muzical autentic din localitaţile riverane Gilort, Galbenu, Olteţ şi Amaradia.
  Fiecare localitate invitată poate înscrie în concurs câte un singur reprezentant pentru fiecare din cele patru secţiuni. Limita minimă de vârstă este de 40 de ani (pentru rapsozi) şi de 16 ani, mergând până la 30 de ani (pentru interpreţi vocali şi instrumentişti ), anunţă organizatorii. Soliştii vocali şi instrumentiştii vor interpreta două piese, din care una fără acompaniament (doină sau baladă). Acompaniamentul va fi asigurat de Ansamblul Folcloric “Maria Lătăreţu” al Şcolii Populare de Artă Târgu Jiu.

  Premii şi diplome

  Concurenţii sunt aşteptaţi în ziua de 30.07.2017, orele 10.00, în Piaţa Primăriei Comunei Bustuchin. Se vor acorda premii şi diplome pentru fiecare secţiune. Astfel la secţiunea solişti vocali, premiul I este de 300 de lei, premiul II –250 lei, premiul III –200 de lei, iar menţiunile – 100 de lei. La solişti instrumentişti şi grupuri instrumentale, premiul I – 300 lei, premiul II, în valoare de 200 lei, premiul III, în valoare de 100 lei şi o menţiune, în valoare de 100 lei. La secţiunea dansuri populare, pentru premiul I se acordă 400 lei, premiul II, în valoare de 300 lei, premiul III, în valoare de 200 lei şi 2 Menţiuni, în valoare de 100 lei. Totodată, se va mai acorda un Premiu special de 200 lei. Concurenţii care au obţinut premiul I la ediţia trecută nu mai pot participa în concurs. Premiile I la secţiunile solişti vocali, solişti instrumentişti, grupuri instrumentale şi dansuri populare precum şi premiul special la secţiunea dansuri populare vor fi acordate de către Consiliul Judeţean Gorj, prin Şcoala Populară de Artă Târgu Jiu. Premiile II la toate secţiunile precum şi menţiunile la secţiunile grupuri instrumentale şi dansuri populare, vor fi acordate de Consiliul Local şi Primăria Bustuchin. Premiile III la secţiunile solişti vocali, solişti instrumentişti, grupuri instrumentale şi dansuri populare precum şi premiul special la secţiunea solişti vocali şi menţiunile la secţiunile solişti vocali şi solişti instrumentişti vor fi acordate de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj. Organizatorii anunţă că în funcţie de valoarea şi numărul participanţilor, juriul îşi rezervă dreptul de a redistribui unele premii.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: