spot_img
22.3 C
Târgu Jiu
vineri, iulie 19, 2024
Altele
  AcasăSocialZiua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului a fost marcată în municipiul Târgu...

  Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului a fost marcată în municipiul Târgu Jiu

  Asociația Română de Oncologie ”Sfânta Ana” (AROSA) a marcat Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului – 4 februarie.

  „Prima acțiune din cadrul celor ce se desfășoară cu această ocazie a avut loc vineri, în cadrul parteneriatului cu Serviciul Județean de Ambulanță Tg-Jiu, prin care voluntarii asociației asistenți medicali petrec multe ore sub supravegherea specialiștilor de la Ambulanță învățând să salveze vieți.

  Elevi ai Colegiului Economic „Virgil Madgearu” si ai Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” și-au petrecut ziua de 3 februarie participând la instructajul pentru acordarea măsurilor de prim ajutor, prezentat de voluntarii Asociației Române de Oncologie „Sfânta Ana” din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Tg-Jiu. Acțiunea comună a avut drept principale obiective informarea participanților, verificarea respectării regulilor de siguranță și gestionarea rapidă a situațiilor care necesită acordarea primului ajutor.

  Pentru conștientizarea pașilor necesari, participanții la activitate au exersat, utilizând manechinele care imită victime din rândurile adulților, dar și din cele ale copiilor, și au luat inițiativa în cazul aspirării de corpuri străine sau în cazul stopului cardio-respirator“, se arată într-un comunicat de presă.

  Sâmbătă, 4 februarie, bolnavii de cancer din cadrul asociației s-au reunit pentru redeschiderea, după pandemie, a “Atelierului de discuții” și Grupului de suport, iar bolnavii internați în secția de oncologie din Spitalul Județean Gorj vor primi pachete cu alimente de bază, fructe, dulciuri.

  „Luni, la Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” din Tg-Jiu se va desfășura închiderea manifestărilor, în cadrul unui simpozion dedicat luptei împotriva cancerului, axat pe adoptarea recentă a celui mai așteptat act normativ în domeniu din ultimii ani “Planul Național de Combatere a Cancerului”, se mai arată în comunicatul de presă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!