spot_img
Altele
  AcasăSpecialAvocaţii lui Pârvulescu cer strămutarea dosarului

  Avocaţii lui Pârvulescu cer strămutarea dosarului

  Constantin Pârvulescu, primarul localităţii Fărcăşeşti va rămâne în continuare în spatele gratiilor şi asta după ce, ieri, magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins recursul formulat la respingerea cererii de eliberare pe cauţiune de către judecătorii gorjeni. Avocatul Mihaela Greblă a declarat că în aceste condiţii va depune la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cerere pentru strămutarea dosarului.

  Dezamăgirea avocaţilor numiţi în dosarul Pârvulescu este extrem de mare, în condiţiile în care magistraţii au respins cererea de eliberare pe cauţiune, fără a se motiva îndeaproape, după cum a precizat apărătorul Mihaela Greblă. Acesta consideră că judecătorul trebuia să explice declaraţia cum că „prin lăsarea în libertate poate să influenţeze martorii şi denunţătorii şi că faptele reprezintă un pericol social concret”. Deranjată de ceea ce s-a întâmplat în dosar, de modul de evoluţie al judecăţii, avocatul este ferm convins de faptul că judecătorii Curţii de Apel Craiova nu-l vor pune în libertate pe Pârvulescu, pentru faptele de care este acuzat. „Am mers pe practica naţională şi internaţională, eu nu pun în discuţie faptul că n-ar fi vinovat, eu pun în discuţie faptul că la momentul actual dosarul se putea judeca corect cu inculpatul în libertate”, a mai precizat Mihaela Greblă.

  Dosarul Pârvulescu, strămutat?!

  În următoarele două zile, avocaţi numiţi în dosar vor depune o solicitare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prin care vor cere simultan cu strămutarea dosarului şi suspendarea judecăţii, până la soluţionarea cererii. Conform prevederilor Codului de Procedură Civilă acest remediu procesual consta în transmiterea competenţei de a judeca o cauză către alta instanţă, de acelaşi grad. Mihaela Greblă a mai declarat că „în mod normal răspunsul la o astfel de solicitare se dă într-un termen mai mare, însă cum se cere şi suspendarea judecăţii până la soluţionarea cererii, este foarte probabil ca instanţa să decidă mult mai repede, termenul de fond fiind stabilit pentru 5 august”.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: