spot_img
Altele
    AcasăSpecialCum să pregăteşti cele mai frumoase ouă de Paşti

    Cum să pregăteşti cele mai frumoase ouă de Paşti

    Pregătirea ouălor colorate nu presupune talent, lecţii sau un volum prea mare de muncă. Important este să ţii cont de câteva lucruri, astfel încât totul să iasă bine. Iată ,,trucurile,, care te vor ajuta să pregăteşti ouăle perfecte de Paşte fără prea mare efort.

    Cum alegi ouăle?

    Indicat este să cumperi ouă albe, acestea fiind perfecte pentru vopsit. De asemenea, ca să te asiguri că ouăle vor fi uşor de curăţat, nu te orienta către cele foarte proaspete, pentru că îţi va fi dificil să le decojeşti. Alege ouă care să aibă cel puţin o săptămână.

    Cum fierbi oul perfect?

    Există diferite opinii cu privire la modul în care poţi găti perfect un ou fiert tare, dar principiile de bază sunt în mare parte aceleaşi. Aşează ouăle crude într-o cratiţă plină cu apă rece. Focul trebuie să fie mai mare până când ouăle încep să fiarbă, ulterior fiind nevoie să îl reduci imediat la o intensitate medie. Pentru ca gălbenuşurile să fie fierte complet, fierbe ouăle mici timp de 15 minute, iar pe cele mai mari 17 minute. Pentru gălbenuşuri cleioase, poţi reduce cu aproximativ 5 minute timpul de fierbere. Scurge ouăle şi aşează-le cât mai repede sub apa rece pentru a evita ca gălbenuşurile să se înverzească.

    Cum păstrezi ouăle până când le consumi?

    Ţine în frigider ouăle fierte până când eşti gata să le vopseşti. Aşează-le într-un carton de ouă sau un recipient etanş, pentru a evita ca ouăle să prindă miros de la alte mâncăruri sau să emane chiar ele miros în interiorul frigiderului. După ce ouăle sunt vopsite, aşează-le înapoi în frigider până le vei consuma.

    Cum poţi vopsi rapid ouăle în casă?

    Umple un vas pe jumătate cu apă, adaugă o linguriţă de oţet şi câteva picături de colorant alimentar. Scufundă ouăle în soluţie şi ţine-le cel puţin un minut, pentru a obţine o culoare cât mai aprinsă. După ce le scoţi, usucă-le bine, poţi folosi prosoape de hârtie sau pur şi simplu o bucată de material.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: